Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Iδιαίτερη στήριξη σε αίθουσες εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, bar, club, catering και κτήματα

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιανουάριος 2021, 09:27

Ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Οικονομικών μείωση του ΦΠΑ στο 6%, κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις και δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το POS.


Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, των γενικών γραμματέων Οικονομικής & Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ.κ. Τριαντόπουλου, Πετραλιά και της ΠΟΕΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καββαθά και τη συμμετοχή των μελών της Διοίκησης.

Τέθηκαν υπόψη του υπουργού και των γενικών γραμματέων η διαμορφωμένη κατάσταση στον κλάδο από τα παρατεταμένα lockdown και την κακή επανεκκίνηση του καλοκαιριού, τη συσσώρευση των υποχρεώσεων των επαγγελματιών, την έλλειψη ρευστότητας και τη στήριξη κατά την επανεκκίνηση του κλάδου.

Ζητήθηκε από τον υπουργό στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση και ρευστότητα (με αλλαγές στον αλγόριθμο υπολογισμού), μείωση του ΦΠΑ στο 6%, κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένου με το POS, και ιδιαίτερη στήριξη των τμημάτων του κλάδου που έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημία από την πανδημία (όπως αίθουσες εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, bar, club, catering, κτήματα).

Μετά από τη συζήτηση, ο υπουργός έκλεισε λέγοντας: “Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξή του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top