Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠοσό 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού στην Αθήνα
Πολιτισμός

Ποσό 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού στην Αθήνα

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, καλώντας τους να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους. Η χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 και μέγιστο τα 200.000 ευρώ.

Με ένα πρόγραμμα-ομπρέλα, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει την επιχειρηματικότητα, την εργασία, τον τουρισμό και το ψηφιακό μέλλον της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, 7,7 εκατ. ευρώ διατίθενται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό της Αθήνας, ώστε να στηριχθεί η ρευστότητά τους και η υγιής επαναλειτουργία τους την επόμενη μέρα.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) θα εκδώσει την επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, καλώντας τους να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότησή τους. Η ενίσχυση θα δοθεί με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην πρόσκληση.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες διαδικασίες με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους, έχει αναρτηθεί προδημοσίευση της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες της ΕΑΤΑ, του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛΑΝΕΤ.

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 και μέγιστο τα 200.000 ευρώ. Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που καταγράφουν έξοδα από 10.000 ευρώ και άνω. Σημειώνεται ότι το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

“Δεν είναι μόνο ηθική η υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού για όλα αυτά που μας προσφέρουν. Είναι ο στόχος για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης ζωντανές. Να σταθούμε δίπλα τους στην πράξη για να σταθούν όρθιες και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι μπορούμε για να ξαναβρεί η Αθήνα τους ρυθμούς της. Γιατί η Αθήνα έχει ανάγκη τις επιχειρήσεις της και οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την Αθήνα. Και αυτή την κρίση, δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αν δεν βρεθούμε ο ένας κοντά στον άλλον και όλοι μαζί, στην προσπάθεια να ανακτήσουμε όλα εκείνα που μας αφαίρεσε η πανδημία. Με προσπάθεια και επιμονή”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Η δράση με τίτλο “Υποστήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού εντός των ορίων περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησικού Προγράμματος “ΑΤΤΙΚΗ” 2014-2020 – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024