Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Οι διακοπές φέτος δε θα είναι 'κανονικές', λένε οι Βρετανοί ταξιδιώτες

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιανουάριος 2021, 13:45

Παρά τις αναφορές για αύξηση των κρατήσεων στις ηλικίες άνω των 50 ετών, οι νεότεροι είναι εκείνοι που αισθάνονται πιο σίγουροι, με το 14% των ηλικιών 18-24 ετών και το 10% των ατόμων ηλικίας 24-49 ετών να πιστεύουν ότι τα ταξίδια θα είναι φυσιολογικά.


Λιγότεροι από ένας στους 10 Βρετανούς πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να κάνουν “κανονικές” διακοπές στο εξωτερικό το 2021, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov διαπίστωσε ότι μόλις το 9% αισθάνονται σίγουροι/ες ότι θα μπορούσαν να το κάνουν, με το 74% να πιστεύει ότι οι διακοπές φέτος δε θα είναι οι ίδιες με το 2019.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 3.544 άτομα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ρωτώντας αν ήταν “σίγουροι/ες ότι θα κάνουν κανονικές διακοπές στο εξωτερικό”. Παρ‘όλο που τα δεδομένα φαίνονται καταστροφικά, δεν είναι σαφές εάν από τις απαντήσεις αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές δε θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, μόνο ότι πιστεύουν πως οι διακοπές δε θα είναι “φυσιολογικές”.Λαμβάνοντας υπόψη τις αναταραχές στα παγκόσμια ταξίδια, τους αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και τις απαιτήσεις για την παρουσίαση αρνητικού τεστ COVID-19 κατά την άφιξη σε ορισμένες χώρες, είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα διεθνή ταξίδια είναι απίθανο να είναι “κανονικά”.

Παρά τις αναφορές για αύξηση των κρατήσεων στις ηλικίες άνω των 50 ετών, οι νεότεροι είναι εκείνοι που αισθάνονται πιο σίγουροι, με το 14% των ηλικιών 18-24 ετών και το 10% των ατόμων ηλικίας 24-49 ετών να πιστεύουν ότι τα ταξίδια θα είναι φυσιολογικά.

Μόνο το 6% των ατόμων ηλικίας 50-65 ετών και το 7% των άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι οι διακοπές τους στο εξωτερικό δε θα επηρεαστούν, με το 79% και το 75% αντίστοιχα να δηλώνουν διαφορετικά.

Η εμπιστοσύνη για μια “κανονική” απόδραση διακοπών καταβαραθρώθηκε ακόμη περισσότερο στη Σκωτία, με μόνο το 5% των Σκώτων να πιστεύει ότι οι διακοπές θα είναι φυσιολογικές.

Συγκριτικά, το αμερικανικό ενδιαφέρον για ταξίδια παρέμεινε σταθερό σε προ-πανδημικά επίπεδα καθ’όλη τη διάρκεια του 2020. Λίγο περισσότερο από το 1/3 των Αμερικανών (35%) δήλωσαν ότι ενδιαφέρθηκαν να ταξιδέψουν το 2019 και το 2020 και το συγκεκριμένο θέμα είναι το έβδομο πιο δημοφιλές γενικού ενδιαφέροντος και στα δύο χρόνια. Ακόμη, και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, κανένας δεν έδειξε σημαντική πτώση στο ενδιαφέρον τους για ταξίδια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top