Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

2η Πρόσκληση για συμμετοχή επιπρόσθετων ξενοδοχείων - καταλυμάτων στο Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιανουάριος 2021, 12:19

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Παρασκευή 29η Ιανουαρίου στις 11:00.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου υλοποιεί “Έκτακτο Σχέδιο Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού”, η διάρκεια του οποίου επεκτάθηκε μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Για την συμμετοχή πρόσθετων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει 2η πρόσκληση συμμετοχής.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Παρασκευή 29η Ιανουαρίου στις 11:00.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους εμπρόθεσμα, δεδομένου ότι δε θα γίνονται αποδεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Οι πρόσθετες επιχειρήσεις που θα εγκριθούν, θα μπορούν να ενταχθούν στο Σχέδιο από την 1η Φεβρουαρίου 2021, το οποίο εννοείται ότι θα λειτουργήσει, υπό την προϋπόθεση της άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Σκοπός του Έκτακτου Σχεδίου Eνίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού για την Χειμερινή Περίοδο είναι:

  • Η διασφάλιση προσιτών τιμών σε τουριστικά καταλύματα, ούτως ώστε να έχουν την ευκαιρία για κάποιες μέρες ξεκούρασης, άτομα που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, και ειδικότερα άτομα με περιορισμένα εισοδήματα.
  • Η ενίσχυση πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων ούτως ώστε να παραμείνουν ανοικτά την περίοδο Δεκεμβρίου – Μαρτίου.
  • Η κατ’επέκταση ενίσχυση τουριστικών περιοχών σε μήνες εκτός αιχμής.

Δικαιούχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου που προτίθενται να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Κύπρο, την πιο πάνω περίοδο, με ελάχιστη διαμονή τα δύο βράδια ανά δωμάτιο.

Το ποσό της επιδότησης που θα καταβάλλει το Υφυπουργείο Τουρισμού θα αντιστοιχεί στο 35% της δηλωθείσας από το κατάλυμα τιμής διανυκτέρευσης / ανά δωμάτιο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα για το σύνολο των διανυκτερεύσεων, με ελάχιστη περίοδο διαμονής τα 2 βράδια ανά δωμάτιο. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν, θα εισπράττουν από το δικαιούχο το 65% της δηλωθείσας τιμής από το κάθε τουριστικό κατάλυμα. Το υπόλοιπο ποσό (35%) θα υποβάλλεται στο Υφυπουργείο για την αποπληρωμή του μαζί με το ειδικό έντυπο που θα διατεθεί από το υφυπουργείο (δήλωση δικαιούχου), όπου θα φαίνεται η υπογραφή, τα στοιχεία του δικαιούχου και η διεύθυνση μόνιμης διαμονής. Τα τιμολόγια θα πρέπει να αποστέλλονται στο Υφυπουργείο για εξόφληση εντός 10 ημερών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της διαμονής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top