Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΣΕΝΤ: Δεν εξαιρούνται πλέον οι εποχιακά εργαζομένοι στον τουρισμό από τη στήριξη λόγω COVID-19
Τουρισμός και απασχόληση

ΠΑΣΕΝΤ: Δεν εξαιρούνται πλέον οι εποχιακά εργαζομένοι στον τουρισμό από τη στήριξη λόγω COVID-19

Μετά από συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και τον υπουργό Εργασίας, με την παρουσία και του υφυπουργού και της γενικής γραμματέως, υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εργασίας ότι τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για οικονομική στήριξη των εργαζομένων και αυτής της κατηγορίας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) έχει αναδείξει πιέζοντας σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να δοθεί λύση, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι στα γραφεία ταξιδίων, τουρισμού και ναυτιλίας, οι οποίοι εργάζονται ως εποχιακοί εργαζόμενοι. “Όλοι λοιπόν αυτοί οι εργαζόμενοι εξαιρούνται από κάθε προϋπόθεση στήριξης με την μορφή επιδότησης ή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, αφού καθίστανται αόρατοι για το σύστημα και αγνοούνται μια και δεν εργάζονται σε εποχιακές επιχειρήσεις”, σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Καταδικάζονται λοιπόν σε εξαθλίωση και αφανισμό όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που συνεχώς, επανειλημμένα και χωρίς διακοπή, προσλαμβάνονται τον Μάρτιο εκάστου έτους από τις επιχειρήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων και απολύονται στο τέλος της τουριστικής περιόδου για να επαναπροσληφθούν μετά από μικρή διακοπή την επόμενη περίοδο.

Ο ΠΑΣΕΝΤ αγωνίστηκε με συνέπεια, με επιστολές, παραστάσεις και ανάδειξη του προβλήματος κινητοποιώντας τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αλλά και τις εργοδοτικές ενώσεις του τουρισμού (ΗΑΤTΑ και FEDHATTA), οι οποίοι με επιστολές τους απαίτησαν από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού να προχωρήσει σε λύση του δίκαιου αιτήματος μας και να συμπεριλάβει και αυτή την κατηγορία των εργαζομένων στα προγράμματα στήριξης και βοήθειας”.

Ο Σύνδεσμος ανακοινώνει -και στα μέλη του- ότι μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, “που προέκυψε από την διαρκή πίεσή μας, αλλά και μετά από συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού, που συναίνεσε αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος μας και τον υπουργό Εργασίας με την παρουσία και του υφυπουργού και της γενικής γραμματέως, υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εργασίας ότι τελικά αποδέχτηκαν το αίτημά μας και θα προχωρήσουν σε άμεση αποκατάσταση και θεραπεία της αδικίας που υφιστάμεθα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024