Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδωτικές οδηγίες

Αττική και Βόρειο Αιγαίο εκτός των περιοχών κινδύνου για τους Γερμανούς τουρίστες

Τατιάνα Ρόκου - 25 Ιανουάριος 2021, 13:53

Απαγόρευση όλων τις εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων στο Ισραήλ, από 25 Ιανουαρίου και μέχρι τα τέλη του μήνα.


Η Αττική και το Βόρειο Αιγαίο δεν περιλαμβάνονται από χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στον κατάλογο με τις “περιοχές κινδύνου” του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, για τις οποίες ισχύει η προειδοποίηση για αποφυγή “μη αναγκαίων, τουριστικών ταξιδιών”.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών επισημάνσεων που αφορούν στην Ελλάδα, οι δύο περιοχές δεν ανήκουν πλέον στις “περιοχές κινδύνου”, στις οποίες ωστόσο εξακολουθούν να περιλαμβάνονται η Θεσσαλία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Μακεδονία, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 50 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα.

Στοπ του Ισραήλ στις πτήσεις ξένων εταιρειών
Το Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από σήμερα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2021 και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την εφημερίδα “Haaretz”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δε θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα. Επιπροσθέτως, η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: “Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα”.

Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου του Ισραήλ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top