Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ισπανία θα υποδεχθεί και πάλι διεθνείς τουρίστες προς το τέλος του καλοκαιριού 2021
Προορισμός

Η Ισπανία θα υποδεχθεί και πάλι διεθνείς τουρίστες προς το τέλος του καλοκαιριού 2021

Ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα επιτρέψει στην Ισπανία να είναι προοδευτικά καλύτερα προετοιμασμένη να δεχθεί διεθνείς τουρίστες, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία θα ανοίξει πλήρως τις πόρτες της σε τουρίστες από υπερπόντιες αγορές μόλις εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, αυξάνοντας την προοπτική ότι μπορεί να μείνει εκτός ορίων για πολλούς Βρετανούς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Pedro Sanchez είπε ότι μόνο οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ανοίξουν το δρόμο για “την κανονικότητα που θέλουμε”, καθώς προειδοποίησε ότι ο τουρισμός θα επιστρέψει προοδευτικά μόνο όταν το 70% των Ισπανών έχουν εμβολιαστεί.

Αυτός ο στόχος είναι πιθανό να επιτευχθεί μόνο προς το τέλος του καλοκαιριού, είπε σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Ενώ πολλές αναφορές έδειξαν ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν ουσιαστικά να αποκλειστούν από την Ισπανία για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού του 2021, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα συμβεί.

Ο Sanchez δήλωσε: “Η (ισπανική) κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τον εμβολιασμό των ανθρώπων με τον υψηλότερο δυνατό ρυθμό, και στην πραγματικότητα η Ισπανία είναι η ένατη σε κατάταξη χώρα στον κόσμο σε εμβολιασμούς μέχρι στιγμή – και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη”.

Η επίτευξη του εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού “μέχρι το τέλος του καλοκαιριού” θα επιτρέψει στην Ισπανία “να είναι προοδευτικά καλύτερα προετοιμασμένη να δεχθεί διεθνείς τουρίστες”, είπε. “Μόνο οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ανοίξουν το δρόμο για την κανονικότητα που θέλουμε”, πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, αλλά προειδοποίησε ότι η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του COVID-19 δημιουργεί επιπλοκές. Εάν μια μετάλλαξη εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ικανη να παρακάμψει τα εμβόλια, “η χώρα θα επιστρέψει στο μηδέν”, είπε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024