Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Πρόταση Μ. Κόνσολα για μετατροπή του παλιού εργοστασίου ΔΕΗ στην Αστυπάλαια σε πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιανουάριος 2021, 09:58

Η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί την ιδέα μετατροπής της Αστυπάλαιας στο πρώτο 'έξυπνο' και 'πράσινο' νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, αλλά και με παρέμβαση του στο διεύθυνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, προχωρά σε μία σημαντική πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αστυπάλαια.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη συνδρομή του υπουργείου και της ΔΕΗ, για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο, ενώ ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η Αστυπάλαια μετά την “πράσινη” επένδυση της εταιρείας Volkswagen, έχει θέσει ως στόχο να μετατραπεί στο πρώτο “έξυπνο” και “πράσινο” νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία.

Σε αυτά τα πλαίσια η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί αυτήν την ιδέα και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.

Τονίζει ότι τo εγχείρημα αξίζει να στηριχθεί και από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού ο στόχος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα νησί πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ενεργειακής αυτονομίας με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μας αφορά όλους.

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα με δύο τρόπους:

1ον) Να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο , ο οποίος έχει ήδη έτοιμη έκθεση εκτίμησης της αξίας του από ανεξάρτητο εκτιμητή-μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ.

2ον) Να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μέσα από το Πράσινο Ταμείο”, τονίζει ο κ. Κόνσολας που ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top