Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση Μ. Κόνσολα για μετατροπή του παλιού εργοστασίου ΔΕΗ στην Αστυπάλαια σε πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο
Περιφέρεια

Πρόταση Μ. Κόνσολα για μετατροπή του παλιού εργοστασίου ΔΕΗ στην Αστυπάλαια σε πολιτιστικό-συνεδριακό κέντρο

Η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί την ιδέα μετατροπής της Αστυπάλαιας στο πρώτο 'έξυπνο' και 'πράσινο' νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, αλλά και με παρέμβαση του στο διεύθυνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, προχωρά σε μία σημαντική πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αστυπάλαια.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη συνδρομή του υπουργείου και της ΔΕΗ, για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο, ενώ ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μέσα από το Πράσινο Ταμείο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η Αστυπάλαια μετά την “πράσινη” επένδυση της εταιρείας Volkswagen, έχει θέσει ως στόχο να μετατραπεί στο πρώτο “έξυπνο” και “πράσινο” νησί της Μεσογείου με ενεργειακή αυτονομία.

Σε αυτά τα πλαίσια η κατασκευή ενός πολυχώρου πολιτισμού με όρους και κανόνες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υπηρετεί αυτήν την ιδέα και προσδίδει προστιθέμενη αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στο νησί.

Τονίζει ότι τo εγχείρημα αξίζει να στηριχθεί και από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού ο στόχος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα νησί πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ενεργειακής αυτονομίας με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μας αφορά όλους.

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα με δύο τρόπους:

1ον) Να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγορά του κτιρίου από το Δήμο , ο οποίος έχει ήδη έτοιμη έκθεση εκτίμησης της αξίας του από ανεξάρτητο εκτιμητή-μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ.

2ον) Να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του πολυχώρου πολιτισμού και συνεδριακού κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μέσα από το Πράσινο Ταμείο”, τονίζει ο κ. Κόνσολας που ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024