Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Νέες υγειονομικές απαιτήσεις για ταξίδια σε Ολλανδία και Γαλλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιανουάριος 2021, 15:49

Αποκλειστικά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο 'Ελ. Βενιζέλος' της Αθήνας προς την Ολλανδία έχει δημιουργηθεί ειδικό σημείο για τη διενέργεια rapid test. Για επιβάτες προς τη Γαλλία ως τελικό προορισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 πριν την επιβίβαση. Μόνο PCR και LAMP tests γίνονται αποδεκτά.


Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα, ώστε να μειώσει την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως επίσης οι πτήσεις από Νότια Αφρική και Νότια Αμερική αναστέλλονται. Παράλληλα, εκτός από το αρνητικό PCR test που ήδη απαιτείται από τους επιβάτες (εντός 72 ωρών από την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία), ζητείται από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ολλανδία από χώρες υψηλού κινδύνου
(συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και rapid τεστ που θα πρέπει να έχει γίνει όχι νωρίτερα από 4 ώρες πριν την αναχώρηση. Το τεστ αφορά και τους επιβάτες transit.

Αποκλειστικά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας προς την Ολλανδία έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό σημείο για να εξυπηρετεί τη διενέργεια rapid test. Οι επιβάτες θα πρέπει να φθάνουν στο αεροδρόμιο 4 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή τους και όχι νωρίτερα από 3 ώρες, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή στη διενέργεια των τεστ και η έγκαιρη έκδοση της βεβαίωσης. Το σημείο διενέργειας των τεστ βρίσκεται νότια της εισόδου Νο. 1 στο κεντρικό κτίριο, ακριβώς απέναντι από τα counters 6-10.

Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη Γαλλία ως τελικό τους προορισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, όπως επίσης και ταξιδιωτική βεβαίωση, ανάλογα με το σημείο απ‘όπου ταξιδεύουν. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους και μόνο PCR και LAMP tests γίνονται αποδεκτά. Μετά την άφιξη στη Γαλλία, οι επιβάτες θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες. Για ταξίδια προς και από γαλλικά υπερπόντια εδάφη ενδεχομένως να ισχύουν και άλλοι κανονισμοί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top