Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚυβέρνηση Ην. Βασιλείου προς Βρετανούς: 'Μην κλείνετε καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό από τώρα'
Τουριστική πολιτική

Κυβέρνηση Ην. Βασιλείου προς Βρετανούς: 'Μην κλείνετε καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό από τώρα'

'Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν τα ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι πραγματοποιήσιμα αυτό το καλοκαίρι' δήλωσε ο Adhim Zahawi, υπουργός, αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία ενημερώθηκαν από έναν υπουργό της κυβέρνησης να μην κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινούς τους διακοπές στο εξωτερικό σε αυτό το χρονικό στάδιο, καθώς πρόκειται να εισαχθούν νέοι έλεγχοι στα σύνορα.

Ερωτηθείς αν η συμβουλή του προς τους ανθρώπους που σκέφτονται να κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές ήταν να μην το πράξουν τώρα, ο Adhim Zahawi, Parliamentary Under-Secretary of State for COVID-19 Vaccine Deployment, απάντησε: “Ασφαλώς. Προς το παρόν, εχουμε φτάει σε ένα βασικό επιπεδο όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού, πάνω από 6,5 εκατ. άτομα να έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση… και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο.

Όλοι απέδωσαν το μέγιστο δυνατό. Η ‘οικογένεια’ του NHS (Εθνικού Συστήματος Υγείας), οι ένοπλες δυνάμεις μας, ο ιδιωτικός τομέας και οι εξαιρετικοί εθελοντές, όλοι έχουν ενωθεί για την ανάπτυξη των εμβολιασμών. Είναι βέβαια πολύ νωρίς, εξακολουθούν να υπάρχουν 37.000 άτομα στο νοσοκομείο με COVID αυτήν τη στιγμή… Είναι πολύ νωρίς για εμάς ακόμη και να κάνουμε εικασίες για το καλοκαίρι”.

Αργότερα επανέλαβε τα σχόλιά του ότι είναι “πολύ νωρίς για να μάθουμε αν τα ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι πραγματοποιήσιμα αυτό το καλοκαίρι”. Και δήλωσε στο Times Radio: “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουμε εκ νέου την οικονομία με σταδιακό τρόπο και αυτή είναι η πρόθεσή μας. Η προτεραιότητα πρέπει να είναι τα σχολεία”.

Ο Boris Johnson αναμένεται να εγκρίνει άμεσα σχέδια που θα αναγκάσουν ορισμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να μπαίνουν σε καραντίνα στα ξενοδοχεία, για να περιοριστεί η διάδοση νέων παραλλαγών του κορανοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συζητήσει με ανώτερους υπουργούς της κυβέρνησης προτάσεις σχετικά με την εισαγωγή σε καραντίνα για διεθνείς αφίξεις, σε καθορισμένα ξενοδοχεία  ώστε να διασφαλίσει ότι ακολουθούν τους κανόνες αυτο-απομόνωσης.

Λέγεται ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές, αλλά πηγές αναφέρουν ότι οι υπουργοί μπορούν να επιλέξουν ένα πιο αυστηρό σύστημα, καθώς αφού οι επικεφαλής των αερομεταφορών προειδοποίησαν ότι η εισαγωγή αυστηρότερων κανόνων στα σύνορα θα ήταν “καταστροφική” για τη βιομηχανία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια λιγότερο σαρωτική επιλογή θα ισχύει μόνο για Βρετανούς κατοίκους που επιστρέφουν από χώρες με πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού, όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Πορτογαλία.

Ο κ. Zahawi προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να είναι “πολύ προσεκτική”, καθώς εμφανίζονται νέα στελέχη του COVID-19 και ότι θα γίνει αργότερα ανακοίνωση για τα σχέδια καραντίνας. “Θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με αυτό το ζήτημα αργότερα, οπότε μπορώ να σας πω μόνο ότι αυτό είναι το σωστό να γίνει, επειδή είμαι ο υπουργός εμβολίων και καθώς εμβολιάζουμε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό από τον ενήλικο πληθυσμό, εάν υπάρχουν νέες μεταλλάξεις όπως της Νοτίου Αφρικής ή της Βραζιλίας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ενεργήσαμε πολύ γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις και φυσικά ασχοληθήκαμε με τα ταξίδια από αυτές τις χώρες, και από την Πορτογαλία και αλλού, ταχύτατα, οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αναθεωρούμε την πολιτική μας στα σύνορα. Θα υπάρξει ανακοίνωση όταν ληφθεί απόφαση. Και φυσικά, η ίδια η αεροπροική βιομηχανία θα εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Υγείας Matt Hancock, που συνομιλεί με φορείς της βιομηχανίας για να εξηγήσει τη λήψη των υγειονομικών αποφάσεων, καθώς και, φυσικά, το επιχειρηματικό σκέλος, με τον γενικό γραμματέα Επιχειρήσεων” δήλωσε στο Sky News.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024