Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: ‘Η κυβέρνηση άφησε τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό να φτάσουν στα όρια της εξαθλίωσης’
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: ‘Η κυβέρνηση άφησε τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό να φτάσουν στα όρια της εξαθλίωσης’

'Η παράταση του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό μπορεί να δίνει μια μικρή ανάσα εν μέσω χειμερινής περιόδου, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως με την ανάλγητη στάση της έχει θίξει την αξιοπρέπεια σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που μετατράπηκαν σε πραγματικοί επαίτες', σημειώνει ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλ. Αυλωνίτης.

“Η ομοβροντία των εκκλήσεων και των πιέσεων που ασκήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και την Κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα την αποδοχή και εκπλήρωση του κύριου αιτήματός των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό για παράταση δύο μηνών του επιδόματος ανεργίας που έληγε στο τέλος του Ιανουαρίου”, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, σχετικά με την παράταση του επιδόματος ανεργίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Η Κυβέρνηση εδώ και καιρό κωφεύει στη δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων και χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολογία αδυνατούσε να παραδεχτεί το λογικό και αυτονόητο αίτημα παράτασης των επιδομάτων ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ’21 για δύο μήνες τουλάχιστον και αυτών που θα λήξουν το Φεβρουάριο του ’21 μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Θεωρούσε ακατανόητο για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο να το λάβουν για δύο μήνες ακόμη, δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σήμερα, τα υιοθετεί όλα έχοντας αφήσει τους εργαζόμενους να φτάσουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Παράλληλα, όπως είχαμε επανειλημμένα τονίσει ότι πρέπει να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων που δε συμπλήρωναν τα 50 ένσημα και να αποκατασταθεί η αδικία που εγκλώβιζε χιλιάδες εργαζόμενους, μετά από τεράστια καθυστέρηση έγινε αντιληπτό το μέγεθος της κατάστασης που επιβάλλει στην κυβέρνηση να δοθούν και σε αυτούς δύο μήνες επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να δίνει μια μικρή ανάσα εν μέσω χειμερινής περιόδου στους εργαζόμενους του τουρισμού και του επισιτισμού, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως με την ανάλγητη στάση της έχει θίξει την αξιοπρέπεια σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που μετατράπηκαν σε πραγματικοί επαίτες, προκειμένου να παλέψουν αξιόμαχα για την ατομική και οικογενειακή τους επιβίωση.

Η έλευση της νέας τουριστικής σεζόν οφείλει και πρέπει να σχεδιαστεί πάνω στα τραγικά λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης, προκειμένου να μην πληρώσουν ξανά εργαζόμενοι και επαγγελματίες το μάρμαρο της υγειονομικής κρίσης”.​

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024