Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚίνα: Πρωκτικό τεστ COVID-19 στους ταξιδιώτες εξωτερικού
Τουριστική πολιτική

Κίνα: Πρωκτικό τεστ COVID-19 στους ταξιδιώτες εξωτερικού

Όσοι θέλουν να μεταβούν στη χώρα οφείλουν να παρουσιάζουν πριν από την επιβίβαση δύο αρνητικά τεστ για COVID-10 (PCR και αντισωμάτων) και, μόλις αφιχθούν, να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών -ή και περισσότερο- σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Η Κίνα καταφεύγει όλο και περισσότερο στα πρωκτικά διαγνωστικά τεστ COVID-19 για να ελέγχει πρόσωπα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, καθώς η μέθοδος είναι περισσότερο αξιόπιστη, αν και επικρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κάτοικοι συνοικιών του Πεκίνου, στις οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα νοσούντες υποβλήθηκαν όλοι σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Το μέτρο αυτό επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι όσοι θέλουν να μεταβούν στη χώρα οφείλουν να παρουσιάζουν πριν από την επιβίβαση δύο αρνητικά τεστ για COVID-10 (PCR και αντισωμάτων) και, μόλις αφιχθούν, να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών -ή και περισσότερο- σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το πρωκτικό διαγνωστικό τεστ “επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί”, επειδή ο κορωνοϊός παραμένει παρών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πρωκτό από ό,τι στις αναπνευστικές οδούς, δήλωσε στο CCTV ο γιατρός Li Tongzeng του You’an του Πεκίνου.

Στο Internet οι αντιδράσεις κυμαίνονται (ιδιαίτερα στο Weibo) από τον φόβο μέχρι το χιούμορ. Το CCTV διευκρίνισε πάντως την περασμένη Κυριακή ότι δεν υπάρχει τάση γενίκευσης των πρωκτικών τεστ, επειδή “δεν είναι αρκετά πρακτικά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024