Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ταύτιση απόψεων ΣΕΤΚΕ - ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Ιανουάριος 2021, 10:03

Η ΣΕΤΚΕ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη νέα στρατηγική προβολής της Ελλάδας που χαράζει ο ΕΟΤ, που εναρμονίζεται απόλυτα με τον 'Τουρισμό Εμπειρίας', εγχείρημα που από το 2016 προωθεί η Συνομοσπονδία και σύντομα θα παρουσιαστεί στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό.


Τη νέα τριετή στρατηγική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό χαιρετίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Το νέο στρατηγικό σχέδιο του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στις ξένες αγορές παρουσίασε σε πρόσφατη συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα μέλη της ΣΕΤΚΕ, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Στη συνάντηση, ο κ. Φραγκάκης, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του νέου στρατηγικού σχεδίου του ΕΟΤ, το οποίο διαφοροποιείται από το παραδοσιακό μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και στις σύγχρονες ανάγκες του ταξιδιωτικού κοινού, περιλαμβάνει μία σειρά από εξειδικευμένες προτάσεις. Το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν διαφοροποιείται ανά περίπτωση, ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η χώρα έχει μερίδιο στη διαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής.

Η ΣΕΤΚΕ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη νέα στρατηγική προβολής της Ελλάδας που χαράζει ο ΕΟΤ, η οποία εναρμονίζεται απόλυτα με τον “Τουρισμό Εμπειρίας”, εγχείρημα που από το 2016 προωθεί η Συνομοσπονδία. Εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση και σύντομα θα παρουσιαστεί στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό. Μία πρωτοποριακή δράση της Συνομοσπονδίας, η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξειδικεύονται σε διάφορες μορφές τουρισμού, ανά περιοχή και περίπτωση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης από τον γενικό γραμματέα ΕΟΤ του νέου μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ταύτιση απόψεων μεταξύ ΕΟΤ και ΣΕΤΚΕ, σχετικά με τον προσανατολισμό της χώρας σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

“Νέες μορφές τουρισμού μπαίνουν ουσιαστικά στο ‘παιχνίδι’, και ο όρος εξειδίκευση παίρνει πραγματική διάσταση στη νέα τουριστική προβολή της χώρας. Στοιχεία που ως ΣΕΤΚΕ έχουμε αναγνωρίσει εδώ και καιρό και εφαρμόζουμε στον ‘Τουρισμό Εμπειρίας’, μία δράση που παίρνει επιτέλους ‘σάρκα και οστά’ και την οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε”, λέει ο κ. Τοκούζης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top