Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈρευνα: 10,2 εκατ. Βρετανοί ζητούν να εμβολιαστούν ώστε να πάνε διακοπές
Τάσεις

Έρευνα: 10,2 εκατ. Βρετανοί ζητούν να εμβολιαστούν ώστε να πάνε διακοπές

8,1 εκατ. Βρετανοί δήλωσαν ότι δε συμμορφώθηκαν με τις κατευθυντήριες γραμμές για την καραντίνες ταξιδιού μετά τα ταξίδια τους στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες.

Το Official-esta.com πραγματοποίησε έρευνα για να αποκαλύψει πως αισθάνονται οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διάθεση των εμβολίων COVID-19 και πως πιστεύουν ότι θα επηρεάσει την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Οι χώρες που θέλουν περισσότερο το εμβόλιο COVID-19
Με πάνω από τους μισούς (58%) των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι το εμβόλιο COVID-19 θα σώσει τον ταξιδιωτικό κλάδο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, έτσι ώστε η ζωή να επιστρέψει σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση. Αλλά ποιες χώρες σε όλο τον κόσμο αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο; Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην κορυφή ως η χώρα που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις για τον όρο “εμβόλιο COVID-19” το διάστημα Μάρτιος 2020 – Ιανουάριος 2021, με αύξηση 669% του ενδιαφέροντος σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Με το Ηνωμένο Βασίλειο να στοχεύει να δώσει σε όλους τους ενήλικες την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η χώρα ακολουθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εμβολιασμού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν στη δεύτερη θέση, με αύξηση κατά 525% στις αναζητήσεις για το “εμβόλιο COVID-19”, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία και τη Ρουμανία, που και οι δύο έχουν σημειώσει αύξηση 335% στις αναζητήσεις για τον όρο.

Οι βρεανικές πόλεις που βρίσκονται στη μεγαλύτερη σύγχυση από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Από την αρχική διαταραχή στα ταξίδια, χώρες σε όλο τον κόσμο εισάγουν, τροποποιούν, χαλαρώνουν και επαναφέρουν συνεχώς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καθώς παλεύουν για να διατηρήσουν τον έλεγχο του ιού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν ζωντανό τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Με όλους αυτούς τους μεταβαλλόμενους περιορισμούς, είναι δύσκολο να παρακολουθεί και να γνωρίζει κανείς ποιες χώρες ανήκουν στους ταξιδιωτικούς “διαδρόμους” και ποιες έχουν περιόδους καραντίνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι του Cardiff είναι οι πιο αβέβαιοι για το που μπορούν και που όχι να ταξιδέψουν, με το 48% να λέει ότι θεωρούν ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον COVID-19 προκαλούν σύγχυση. Το Liverpool ακολουθεί πολύ πίσω στη δεύτερη θέση, με 46% των κατοίκων να μπερδεύονται με τους κανόνες, ακολουθούμενη από το Sheffield στην τρίτη θέση (44%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, λίγο περισσότερο από το 1/4 (27%) των κατοίκων του Plymouth βρίσκουν συγκεχυμένους τους περιορισμούς, με το Southampton και το Εδιμβούργο επίσης κοντά, στο τέλος της λίστας με μόνο 3 στους 10 (30%) άτομα να μην είναι σίγουροι για τους κανονισμούς.

Ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο μόνο για να μπορούν να ταξιδέψουν
Τον τελευταίο χρόνο πολλοί ανέβαλαν ή ακύρωσαν τα σχέδια των διακοπών τους και ανυπομονούν πολύ για το επόμενο ταξίδι τους. Σχεδόν 1 στους 5 (19%) κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι θέλουν μόνο και μόνο το εμβόλιο για τον COVID-19, ώστε να μπορούν να κάνουν διακοπές. Όσοι ανήκουν στις νεότερες ηλικίες, έχουν τα ταξίδια περισσότερο στο μυαλό τους, όταν σκέφτονται εάν θα εμβολιαστούν.

Στις ηλικιακές ομάδες 16-24 και 25-34, ο αριθμός ήταν σημαντικά υψηλότερος, με το 1/3 (33%) των ερωτηθέντων σε καθεμία από αυτές τις ηλικιακές ομάδες να λέει ότι θέλει το εμβόλιο COVID-19 μόν και μόνο για να μπορούν να πάνε διακοπές. Σχεδόν οι μισοί (46%) ηλικίας 25-34 ετών δήλωσαν επίσης ότι θα πλήρωναν για να κάνουν το εμβόλιο εάν σήμαινε ότι έτσι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν νωρίτερα. Παρ’όλο που τα ταξίδια μπορεί να μην είναι ο πρωταρχικός λόγος για τη λήψη του εμβολίου για πολλούς, πάνω από τους μισούς (62%) των ατόμων ηλικίας 75-84 ετών δήλωσαν ότι θα έκαναν το εμβόλιο εάν τους επέτρεπε να ταξιδέψουν ξανά.

Ωστόσο, 1 στους 5 (19%) ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης ότι δε θα έκαναν το εμβόλιο COVID-19, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δε θα μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στο μέλλον.

Πώς ο κόσμος θεωρεί ότι το εμβόλιο COVID-19 θα επηρεάσει τα ταξίδια;
Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πως ο COVID-19 και τα σχετικά εμβόλια θα επηρεάσουν τα ταξίδια από εδώ και πέρα – από τα “διαβατήρια” εμβολίων στη συνεχιζόμενη χρηση μάσκας στα αεροπλάνα και τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις συνθήκες υγείας. Στον συνολικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, 38,9 εκατ. Βρετανοί πιστεύουν ότι το εμβόλιο COVID-19 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με 29,2 εκατ. άτομα να λένε ότι πρέπει να υπάρχει “διαβατήριο” COVID-19 για ταξιδιώτες. Ωστόσο, 8,1 εκατ. Βρετανοί δήλωσαν ότι δε συμμορφώθηκαν με τις κατευθυντήριες γραμμές για την καραντίνες ταξιδιού μετά τα ταξίδια τους στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024