Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Διάκριση για το Coradia iLint, το πρώτο τρένο υδρογόνου στον κόσμο

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιανουάριος 2021, 11:22

Η εταιρεία LNVG βραβεύθηκε με το European Railway Award 2021 για την πρωτοποριακή της συνεργασία με την Alstom.


Το Coradia iLint, το πρωτοποριακό τρένο υδρογόνου της Alstom, το οποίο κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG), διακρίθηκε με το βραβείο European Railway Award. Το σημαντικό αυτό βραβείο παρέλαβε η Carmen Schwabl, διευθύνουσα σύμβουλος της LNVG, σε ειδική, διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Μαζί με τους συνεργάτες της στο έργο, η LNVG έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δοκιμαστικής λειτουργίας υδρογόνου ως καύσιμο σε τακτικές επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το Coradia iLint της Alstom προτάθηκε για το βραβείο από μια επιτροπή που απαρτίζεται από διευθύνοντες συμβούλους σιδηροδρομικών οργανισμών, οργάνων αποφασιστικής σημασίας στην αγορά της ΕΕ, προηγούμενους βραβευθέντες στην κατηγορία και επιλεγμένους δημοσιογράφους. Στη δήλωσή της, η κριτική επιτροπή επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου, της LNVG, της Alstom, του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, της Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (evb) και της εταιρείας αερίου Linde. Η Alstom, μαζί με τους συνεργάτες της, απέδειξε με αυτό το έργο ότι η πρόωση υδρογόνου αποτελεί μια αξιόπιστη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων εναλλακτική στα ντιζελοκίνητα περιφερειακά τρένα που κινούνται σε μη ηλεκτροκίνητες γραμμές.

“Δεν είναι δεδομένο μια δημόσια αρχή vα ενεργοποιήσει και να συμμετάσχει σε μια τεχνολογική εξέλιξη αυτού του εύρους. Με τους συνεργάτες μας στην δοκιμαστική φάση, επιτεύχθηκε μια πραγματική πρωτιά στην εξυπηρέτηση επιβατών στην Κάτω Σαξονία” σχολίασε η Carmen Schwabl. “Ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε μια πρακτική εναλλακτική στο ντίζελ, να την κάνουμε εμπορεύσιμη και να την αξιοποιήσουμε σε ένα πρώτο δίκτυο στην καθημερινή επιβατική λειτουργία”.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020, τα δυο τρένα Coradia iLint της Alstom κάλυπταν επιτυχημένα περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα σε τακτικά δρομολόγια επιβατών. Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η σειριακή παραγωγή αυτής της ρηξικέλευθης καινοτομίας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και η πρώτη σειρά υδρογονοκίνητων τρένων αναμένεται να τεθεί σε τακτική λειτουργία στη Γερμανία από το 2022.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο πελάτης μας, η LNVG, βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό έργο των αμαξοστοιχιών υδρογόνου. Το κοινό μας έργο Coradia iLint δείχνει μια γενναία δέσμευση προς την πράσινη κινητικότητα σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι για το καινοτόμο Coradia Ilint, το πρώτο και μοναδικό τρένο υδρογόνου στον κόσμο”, δήλωσε ο Gian Luca Erbacci, Senior Vice President Ευρώπης στην Alstom.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top