Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Σαουδική Αραβία απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από 20 χώρες
Τουριστική πολιτική

Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από 20 χώρες

Οι χώρες που αφορά η απαγόρευση είναι: Αργεντινή, Αίγυπτος, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λίβανος, Νότια Αφρική, Πακιστάν, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία.

Οι αρχές του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη  2 Φεβρουαρίου ότι μέχρι νεοτέρας απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια ταξιδιωτών προερχόμενων από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και κρατών-μελών της ΕΕ, προκειμένου να επιβραδυνθεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διευκρίνισε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι αυτή η “προσωρινή αναστολή” τίθεται σε ισχύ σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι χώρες που αφορά είναι η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Λίβανος, η Νότια Αφρική, το Πακιστάν, η Πορτογαλία, η Σουηδία και η Τουρκία.

Σαουδάραβες υπήκοοι και μέλη των οικογενειών τους, διπλωμάτες και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που φθάνουν από τις χώρες αυτές θα λαμβάνουν άδεια εισόδου στο βασίλειο, αλλά “στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων”, όπως ορίζονται από τις υγειονομικές αρχές, σημείωσε το υπουργείο.

Η Σαουδική Αραβία έχει καταγράψει περίπου 6.400 θανάτους λόγω COVID-19 επί συνόλου 368.000 μολύνσεων από τον COVID-19. Η πολυπληθέστερη αραβική χώρα του Κόλπου (34 εκατ. κάτοικοι) είναι επίσης αυτή που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024