Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο Αμοργού

Τατιάνα Ρόκου - 03 Φεβρουάριος 2021, 16:23

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει εκπονήσει τα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου, επίσης το Τεχνικό της Κλιμάκιο έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό.


Το Υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία Αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν Άδεια Ίδρυσης. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονείται από το γραφείο του κ. Γεώργιο Αλεξάκη με ανάθεση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατατέθηκε πρόσφατα για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Γκόβα που αναγνώσθηκε από τομ δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην Ελληνικά Υδατοδρόμια την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Αμοργού. Η εταιρεία έχει εκπονήσει τα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου, επίσης το Τεχνικό της Κλιμάκιο (αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υδατοδρομίων) έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό”.

“Το Υδατοδρόμιο Αμοργού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των Τεχνικών Φακέλων και κατάθεσής των στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις αντίστοιχες Αιτήσεις για την έκδοση Άδειων Ίδρυσης Υδατοδρομίων. Το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα Ελληνικά Υδατοδρόμια εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε και σχετική επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομων”, δήλωσε ο κ. Καραϊσκος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top