Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Στα 200 δισ. ευρώ η ζημιά της εκθεσιακής βιομηχανίας το 2020 λόγω COVID-19

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Φεβρουάριος 2021, 11:53

Τα έσοδα της παγκόσμιας βιομηχανίας για το 2020 μειώθηκαν κατά 68%, σε σύγκριση με το 2019. Οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, που επηρεάζονται παγκοσμίως, φτάνουν τα 2,4 εκατομμύρια.


Η UFI, η Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας, κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη εκτίμηση της ζημίας λόγω COVID-19 στην διεθνή βιομηχανία εμπορικών εκθέσεων, για το 2020.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα της παγκόσμιας βιομηχανίας για το 2020 μειώθηκαν κατά 68%, σε σύγκριση με το 2019. Αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται σε περιφερειακά στοιχεία που παρέχονται στο “UFI Global Exhibition Barometer”, το οποίο δείχνει ότι τα έσοδα του 2020 αντιπροσώπευαν μόνο το 23% αυτών από το 2019 στην Κεντρική και Νότια Αμερική, το 24% στη Μέση Ανατολή και Αφρική, το 27% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το 32% στην Ευρώπη και το 36% στη Βόρεια Αμερική.

Οι εκθέσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο σε πολλούς τομείς στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται - όχι μόνο ο εκθεσιακός κλάδος (χώροι, διοργανωτές και πάροχοι υπηρεσιών), αλλά και όλοι οι σχετικοί κλάδοι, όπως διαμονή, εστιατόρια και μεταφορές. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους τομείς, εκτιμάται ότι υπήρξε ζημία τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ της συνολικής παραγωγής που σχετίζεται με την εκθεσιακή αγορά το 2020. Από αυτά, 80 δισ. ευρώ στη Βόρεια Αμερική, 65 δισ. ευρώ στην Ευρώπη και 46 δισ. ευρώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Αυτό ισοδυναμεί με 2,4 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, που επηρεάζονται παγκοσμίως.

Οι εταιρείες του κλάδου χρησιμοποιούν εκδηλώσεις με διαπροσωπικές επαφές για να δημιουργήσουν σε επιχειρηματικές συμφωνίες, είτε αμέσως είτε μετά την εκδήλωση, και η απουσία λειτουργίας των περισσότερων εκθέσεων το 2020 οδήγησε σε εκτιμώμενη ζημία 330 δισ. ευρώ για τις επιχειρηματικότητα. Αν και ένα μικρό μέρος αυτής της απώλειας μπορεί να έχει αντισταθμιστεί για συγκεκριμένους τομείς, με την ανάπτυξη αμιγώς ψηφιακών λύσεων, ο καθαρός αντίκτυπος παραμένει πολύ υψηλός.

“Ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία των εκθέσεων, καθώς και σε εκείνους τους τομείς που επωφελούνται από τις εκδηλώσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Ο αντίκτυπος δεν έχει γίνει αισθητός μόνο στους εκθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναπτύσσουν τις πωλήσεις τους, αλλά και από εκείνους που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ανυπομονούμε όλοι για την άρση των τρεχόντων περιορισμών και την ανάκαμψη των οικονομιών μας, όπου οι εκθέσεις θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο”, λέει ο Kai Hattendorf, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της UFI.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top