Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςFedHATTA: Μεγάλες προοπτικές για την Ελλάδα στην αγορά της Σλοβακίας
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Μεγάλες προοπτικές για την Ελλάδα στην αγορά της Σλοβακίας

Η Ελλάδα υπήρξε ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Σλοβάκων για διακοπές μεγάλης διάρκειας και, παρά την πανδημία, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων των δύο χωρών στον τουρισμό.

Σε τηλεδιάσκεψη τουριστικών φορέων της Ελλάδας και της Σλοβακίας, που οργάνωσε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα, συμμετείχε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο χώρο των διεθνών ταξιδίων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της πρέσβειρας της Σλοβακίας, Iveta Hricova, της υπουργού Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακίας, Katarína Bruncková, της αναπλ. υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας κα Σ. Ζαχαράκη, της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κα Β. Λοΐζου, καθώς και εκπροσώπων των δύο Υπουργείων Ελλάδας και Σλοβακίας και του ΕΟΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των φορέων τουριστικών γραφείων, FedHATTA (Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος), HATTA (κ.κ. Ν. Κελαϊδίτης, πρόεδρος, Μ. Καμμένος, αντιπρόεδρος και ταμίας ECTAA) και SACKA – Slovak Association of Tour Operators and Travel Agents (Roman Berkes, πρόεδρος και Jana Varinská, γενική γραμματέας), καθώς και εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ (Μ. Γάτσου, γενική διευθύντρια) και του BTS – Bratislava International Airport (Radek Zábranský, διευθυντής Αεροπορίας και Στρατηγικού Μάρκετινγκ, Adriana Ondová από το Τμήμα Αεροπορίας & Στρατηγικού Μάρκετινγκ).

Οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την υποστήριξη της Πολιτείας στον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τις πρωτοβουλίες τους σε αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι για το “άνοιγμα” του τουρισμού το 2021, οι προσδοκίες της τουριστικής βιομηχανίας  και η ετοιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα υπήρξε ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Σλοβάκων για διακοπές μεγάλης διάρκειας και, παρά την πανδημία, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων των δύο χωρών στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης, εξέφρασε την προσδοκία του για κοινούς και ξεκάθαρους προς όλους κανόνες μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ  στα ταξίδια. Επίσης, έθεσε το δίκτυο ταξιδιωτικών γραφείων της FedHATTA στη διάθεση των Σλοβάκων επαγγελματιών του τουρισμού προκειμένου να γίνει οργανωμένη  προώθηση της Σλοβακίας στη χώρα μας, και αντίστροφα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι δύο σύνδεσμοι τουριστικών γραφείων, οι οποίοι είναι και μέλη της ECTAA, καθώς και στη μεταξύ τους συνεργασία για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των μελών τους. Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία του ρόλου των τουριστικών γραφείων / διοργανωτών εκδρομών στην τουριστική αλυσίδα καθώς αποτελούν βασικό κρίκο της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024