Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Υποχρεωτική η καραντίνα σε ξενοδοχεία για Βρετανούς που επιστρέφουν στη χώρα τους

Τατιάνα Ρόκου - 05 Φεβρουάριος 2021, 15:16

Στους επισκέπτες θα παρέχονται τρία γεύματα την ημέρα και θα τους επιτρέπεται να αφήσουν τα δωμάτιά τους μόνο για να παίρνουν καθαρό αέρα και για κάπνισμα, δραστηριότητες οι οποίες θα επιβλέπονται.


Περίπου 60 ξενοδοχεία και ταξιδιωτικές εταιρείες πιστεύεται ότι συμμετέχουν σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να θέτει καραντίνα περισσότερες από 1.000 αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σε καθημερινή βάση, από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου επιδιώκει να εξασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία κοντά σε 10 αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των London Heathrow, London Gatwick, Manchester, Birmingham, Bristol, Edinburgh, Glagow και Aberdeen.

Οι Βρετανοί πολίτες που φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στον “κόκκινη λίστα” της κυβέρνησης -σήμερα αυτές ανέρχονται σε 33- θα πρέπει να μείνουν στα ξενοδοχεία για 10 ημέρες, με κόστος περίπου 80 λίρες τη βραδιά.

Θα συνοδεύονται στα ξενοδοχεία από υπαλλήλους ασφαλείας της κυβερνησης, οι οποίοι θα βρίσκονται επίσης σε περιπολία εντός και εκτός του χώρου.

Στους επισκέπτες θα παρέχονται τρία γεύματα την ημέρα και θα τους επιτρέπεται να αφήσουν τα δωμάτιά τους μόνο για να παίρνουν καθαρό αέρα και για κάπνισμα, δραστηριότητες οι οποίες θα επιβλέπονται επίσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κράτησης των δωματίων στα ξενοδοχεία, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η υποχρεωτική καραντίνα στ ξενοδοχεία εισάγεται ως μέτρο σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης νέων μεταλλάξεων του κοροναϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, καθώς και από τις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Νότιας Αφρικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Πορτογαλίας θα είναι μεταξύ εκείνων που θα αναγκάζονται να μείνουν στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύεται σε μη Βρετανούς ή Ιρλανδούς πολίτες απο χώρες που βρίσκονται στη “κόκκινη λίστα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top