Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠρόσκληση για απασχόληση καταρτιζόμενων σε ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστική εκπαίδευση

Πρόσκληση για απασχόληση καταρτιζόμενων σε ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Υπουργείου Τουρισμού

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2021 των καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ του Υπουργείου Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει Πρόσκληση σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και τουριστικά γραφεία) και σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών (ΑΣΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού, για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.

Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχουν οι επιχειρήσεις:
α) Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα :
– Κατηγορίας 5 αστέρων με αριθμό κλινών 50 και άνω,
– Κατηγορίας 4 αστέρων με αριθμό κλινών 60 και άνω και
– Κατηγορίας 3 αστέρων με αριθμό κλινών 110 και άνω.
Οι επιχειρήσεις της κατηγορίας θα πρέπει να πληρούν της προϋποθέσεις άρτιας λειτουργίας όλων των τμημάτων μιας σωστά οργανωμένης μονάδας και να λειτουργούν τα τμήματα της αντίστοιχης ειδικότητας.
β) Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής – συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, τουριστικοί λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα, εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού (μονάδες ιαματικής θεραπείας, κέντρα ιαματικού τουρισμού − θερμαλισμού,
κέντρα θαλασσοθεραπείας, κέντρα αναζωογόνησης (spa), κέντρα προπονητικού αθλητικού τουρισμού, ορειβατικά καταφύγια,
αυτοκινητοδρόμια, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις άρτιας λειτουργίας ώστε να καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης της αντίστοιχης ειδικότητας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα
γ) Τουριστικά Γραφεία, στα οποία ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 3 άτομα και άνω
δ) Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής πλήρως οργανωμένα από πλευράς εγκαταστάσεων και υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούν στην ειδικότητα κατ’ελάχιστο 5 εργαζόμενους.

Οι ειδικότητες των ΙΕΚ ανά εκπαιδευτήριο είναι οι ακόλουθες:

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και περιγράφεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024