Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΝέο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Θρησκευτικός και Προσκηνυματικός Τουρισμός'
Τουριστική εκπαίδευση

Νέο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Θρησκευτικός και Προσκηνυματικός Τουρισμός'

Τα μετέχοντα τμήματα και ιδρύματα είναι το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Διοίκησης οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Αντικείμενο του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Θρησκευτικός και Προσκηνυματικός Τουρισμός” είναι η μελέτη και η έρευνα των διαφόρων θρησκευτικών και προσκυνηματικών δεδομένων του ελλαδικού κυρίως χώρου, αλλά και ευρύτερα του βαλκανικού και μικρασιατικού, καθώς και του χώρου των Αγίων Τόπων, τα οποία δεδομένα περιλαμβάνουν τις σχετικές μαρτυρίες των πηγών και των παραδόσεων, αλλά και τους τρόπους προβολής και ανάδειξης αυτών.

Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στα πεδία που αναφέρονται στο θεωρητικό υπόβαθρο του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, αλλά και η παροχή και ανάπτυξη τουριστικών δεξιοτήτων για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού ή να εργασθούν επαγγελματικά με αυτόν σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Δεκτοί είναι πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες

Η χρονική διάρκειά του είναι τρία εξάμηνα, που ισοδυναμούν με 90 ECTS. Παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εξαμήνων, και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου.

Όσον αφορά στον τρόπο διδασκαλίας θα είναι συνδυασμός φυσικής (εφόσον επιτρέπεται) και διαδικτυακής διδασκαλίας, με χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του e-learning.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024