Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΒράβευση του Mediterranean Palace Hotel με Green Key
Ξενοδοχεία

Βράβευση του Mediterranean Palace Hotel με Green Key

Το Mediterranean Palace Hotel, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με εξουσιοδοτημένους φορείς ανακύκλωσης για υλικά όπως χαρτί, γυαλί, μπαταρίες, λαμπτήρες, χρησιμοποιημένα σαπούνια και συσκευές, ενώ εκπαιδεύει το προσωπικό σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας των πόρων της εγκατάστασης του κτιρίου.

Το 2021 ξεκίνησε θετικά και ελπιδοφόρα για το πεντάστερο Mediterranean Palace Hotel της Θεσσαλονίκης, με τη βράβευση “Green Key” που είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς Eco-label που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας. Τα κριτήρια του Προγράμματος αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρησης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείρηση να αναλαμβάνει για το προσωπικό της, τους επισκέπτες της, τους προμηθευτές της και πολλές φορές για την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί. Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και από εκπρόσωπο του Διεθνούς Ιδρύματος Foundation for the Enviromental Education, το οποίο έχει ως μέλη του 65 περιβαλλοντικές οργανώσεις από 57 χώρες παγκοσμίως.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κλιματικά ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και δέχεται ήδη τις αρνητικές επιδράσεις από την Κλιματική Αλλαγή. Με σεβασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, προσπαθούμε να συνδράμουμε στη διαχείριση για την άμβλυνση του φαινομένου, επενδύοντας σε ουσιαστικές, λειτουργικές και συμβατές με το υφιστάμενο σύστημα μεθόδους και πρακτικές, που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Η Αειφόρος Ανάπτυξη είναι η βάση σχεδιασμού όλων των δράσεών μας. Υποστηρίζουμε και αναπτύσσουμε ισχυρό οικολογικό προφίλ, το οποίο αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για το Mediterranean Palace. Η χάραξη της Περιβαλλοντικής μας Πολιτικής γίνεται με προτεραιότητα τη διαρκή βελτίωση του Οικολογικού Αποτυπώματος και τη συνεχή μείωση των οικολογικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του ξενοδοχείου”, αναφέρει το ξενοδοχείο.

Πιο συγκεκριμένα, το Mediterranean Palace Hotel:

  • Συνεργάζεται με εξουσιοδοτημένους φορείς ανακύκλωσης για υλικά όπως χαρτί, γυαλί, μπαταρίες, λαμπτήρες, χρησιμοποιημένα σαπούνια και συσκευές.
  • Διαθέτει σχέδιο επεξεργασίας και διάθεσης απορριμάτων όπως και ιδιαίτερα για τα χρησιμοποιημένα έλαια.
  • Συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το 2021 έχει προγραμματιστεί να γίνει δεντροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Εκπαιδεύει το προσωπικό σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας των πόρων της εγκατάστασης του κτιρίου.
  • Εφαρμόζει πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στη διαχείριση των πετσετών.

Σημαντική όμως είναι και η συνεχής προσαρμογή των κτιριακών του εγκαταστάσεων στις νέες, φιλικές προς το περιβάλλον, τεχνολογίες.

  • Χρησιμοποιονται αποκλειστικά λαμπτήρες LED με αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Στα δωμάτια υπάρχουν διακόπτες με αισθητήρες ενεργοποίησης/απενεργοποίησης λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων, βρύσες με φωτοκύτταρο που αναμιγνύουν το νερό με αέρα για χαμηλή κατανάλωση νερού και καζανάκια διπλής λειτουργίας.
  • Υπάρχει Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πελάτες μας στην χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τη χρήση ποδηλάτων.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024