Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιαματικός τουρισμός

Αντίδραση και του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τις ιαματικές πηγές

Τατιάνα Ρόκου - 18 Φεβρουάριος 2021, 10:00

Αντί το Υπουργείο Τουρισμού να φροντίσει με αναπτυξιακά προγράμματα, με την κατάργηση των πολύχρονων διαδικασιών που ακολουθεί το Δημόσιο, προκειμένου να αναδειχθεί μια ιαματική πηγή και αντί να παραχωρήσει την κυριότητα όλων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται με έναν Νόμο να υφαρπάξει τις περιουσίες των τοπικών κοινωνιών, ισχυρίζεται το ΚΙΝ.ΑΛ.


Με κοινή ανακοίνωση τους, o υπεύθυνος Τουρισμού της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Φραγγίδης και ο γραμματέας του τομέα Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου που εστάλη στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και στην ΚΕΔΕ και αφορά στις ιαματικές πηγές της χώρας, δήλωσαν τα εξής:

H NΔ και ο κ. Θεοχάρης, με το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποίησαν σε σχέση με τις ιαματικές πηγές της χώρας, καταργούν κάθε έννοια αποκέντρωσης και δημοκρατικού διαλόγου και προχωρούν στην ουσία σε δήμευση περιουσιών που ανήκουν στους δήμους, αφού πολλές είναι ιδιοκτησία τους, σε άλλες έχουν επενδύσει και στις υπόλοιπες τους εδόθη η χρήση για 40 χρόνια. Στην ουσία, με αυτό το Σχέδιο Νόμου δε διασφαλίζουν καμία αναπτυξιακή προοπτική για τον ιαματικό τουρισμό της χώρας. Οι διαδικασίες που στην ουσία απαλλοτριώνουν υπέρ μιας αγνώστου προοπτικής ανώνυμης εταιρείας περιουσιακά στοιχεία των δήμων, ανήκουν σε άλλες εποχές και αποπνέουν άλλες νοοτροπίες και φιλοσοφία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που επαγγέλθηκε διά του κ. Θεοδωρικάκου ενίσχυση των δήμων για την ανάπτυξή τους, έρχεται σήμερα να στερήσει από αυτούς ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό πόρο.

Αντί το Υπουργείο Τουρισμού να φροντίσει με αναπτυξιακά προγράμματα, με την κατάργηση των πολύχρονων διαδικασιών που ακολουθεί το Δημόσιο, προκειμένου να αναδειχθεί μια ιαματική πηγή και αντί να παραχωρήσει την κυριότητα όλων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται με έναν Νόμο να υφαρπάξει τις περιουσίες των τοπικών κοινωνιών.

Το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια υφαρπαγής των δημοτικών περιουσιών.

Αν η ΝΔ αποφάσισε να ενισχύσει την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών της χώρας μέσα από μία Ανώνυμη εταιρεία με τεχνογνωσία και πόρους, θα έπρεπε να ζητήσει την εθελούσια συμμετοχή των δήμων και μόνο όσοι δήμοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην εταιρεία αυτή. Κάθε άλλη πρακτική, θυμίζει άλλες εποχές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top