Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Εγχειρίδιο τεχνικών οδηγιών της Boeing προς τις αεροπορικές μετά την τραγωδία της Sriwijaya Air

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Φεβρουάριος 2021, 12:16

Η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους στη διάρκεια της πτήσης αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατηγορία ή ποσοστό 33% όλων των αεροπορικών ατυχημάτων από την έναρξη της χρήσης των κινητήρων jet.


Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co. εξέδωσε ένα εγχειρίδιο τεχνικών οδηγιών προς τις αεροπορικές εταιρςίες υπενθυμίζοντας προς αυτές να διασφαλίσουν ότι οι πιλότοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση του αεροσκάφους τους, αλλά και την πορεία της πτήσης τους, ώστε να εμποδίσουν προληπτικά την απώλεια ελέγχου πτήσης, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η αποστολή του εγχειριδίου έγινε μετά την έκδοση μιας προκαταρκτικής αναφοράς στην Ινδονησία για την αεροπορική τραγωδία της Sriwijaya Air, στις 9 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων σε ένα αεροσκάφος Boeing 737-500.

Το εγχειρίδιο της αμερικανικής εταιρείας δε συνδέεται αποκλειστικά με το αναφερόμενο αεροπορικό δυστύχημα, αλλά περιλαμβάνει και άλλους τύπους αεροσκαφών της Boeing, ενώ καλύπτει μία από τις πιθανές περιοχές ενδιαφέροντος για τους ερευνητές της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδονησία, καθώς αναμένεται η ανάσυρση της μονάδας του ηχητικού καταγραφέα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Οι κατασκευαστές αεροσκαφών εκδίδουν περιοδικά παρόμοια εγχειρίδια και η Boeing ανακοίνωσε ότι επικοινωνεί με τους πελάτες της, αναφορικά με το πως μπορούν να πετούν τα αεροσκάφη της με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

“Σε στενή συνεργασία με τις αρχές διερεύνησης δυστυχημάτων και τις αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, αυτές οι τελευταίες επικοινωνίες ενισχύουν τη σημασία της έκδοσης οδηγιών από τον τομέα της βιομηχανίας παραγωγής αεροσκαφών και την Boeing, αλλά και εκπαιδευτικών υλικών προληπτικής δράσης και ανάκτησης (της λειτουργίας συστημάτων) των αεροσκαφών”, ανέφερε η αμερικανική εταιρεία.

Στην έκδοση του εγχειριδίου αναφέρθηκε πρώτο το Bloomberg.

Η Boeing δέχθηκε κριτική για την απόδοση ευθυνών από μέρους της στους πιλότους, αναφορικά με τη συντριβή ενός αεροσκάφους 737 ΜΑΧ το 2018 στην Ινδονησία, ενώ το δυστύχημα αυτό αργότερα συνδέθηκε με την εσφαλμένη λειτουργία ενός συστήματος ελέγχου πτήσης. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τις πιθανές αιτίες πρόκλησης της αεροπορικής τραγωδίας της Sriwijaya Air.

Σύμφωνα με μία ανάλυση για την ασφάλεια των πτήσεων που καλύπτει την ευρύτητα δράσης του τομέα των αεροπορικών εταιρειών και εκδόθηκε από την ευρωπαϊκή Airbus SE την προηγούμενη χρονιά, η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους στη διάρκεια της πτήσης αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατηγορία ή ποσοστό 33% όλων των αεροπορικών ατυχημάτων από την έναρξη της χρήσης των κινητήρων jet.

Ειδικοί στα θέματα ασφάλειας των πτήσεων επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούν σχετικά με την αιτία που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air.

 Η προκαταρκτική αναφορά για την αεροπορική τραγωδία του αεροσκάφους της Sriwijaya Air έδειξε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μια ανισοκατανομή της ισχύος των κινητήρων, η οποία το οδήγησε σε μία απότομη κλίση εκτός του φακέλου πτήσης, με συνέπεια τη συντριβή του στη θάλασσα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top