Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

IATA: Ο Boris Johnson να συμπεριλάβει τις αερομεταφορές στην οικονομική επανεκκίνηση του Ην. Βασιλείου

Τατιάνα Ρόκου - 18 Φεβρουάριος 2021, 14:02

Το κλείσιμο της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω του COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της χώρας, σε ετήσια βάση, από το 1709.


Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να συμπεριλάβει την άρση των συνοριακών περιορισμών και την επανεκκίνηση των αερομεταφορών στα σχέδια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου από τον πρωθυπουργό Boris Johnson.

Το κλείσιμο της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω το COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ της χώρας, σε ετήσια βάση, από το 1709. Ο αριθμός των αεροπορικών επιβατών μειώθηκε κατά 76% το 2020. Το Λονδίνο έχασε τη θέση του ως η πιο διασυνδεδεμένη πόλη στον κόσμο, ενώ περίπου 860.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των αερομεταφορών, των ταξιδιών και του τουρισμού χάθηκαν - ή διατηρήθηκαν μόνο λόγω κυβερνητικών προγραμμάτων. Εάν παραμείνουν οι ισχύοντες περιορισμοί στα σύνορα, δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης στις αεροπορικές μεταφορές και αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις θα συνεχιστούν, βλάπτοντας την οικονομία της χώρας για μια γενιά ή περισσότερες.

Πριν την πανδημία του COVID-19, η αεροπορική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριζε περίπου 960.000 θέσεις εργασίας και “παρήγαγε” 57 δισ. λίρες στερλίνες στο ΑΕΠ (άμεσα ή έμμεσα). Άλλες 465.000 θέσεις εργασίας υποστηρίχθηκαν μέσω του τομέα ταξιδιών και τουρισμού, σε σχέση με την αερομεταφορές. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να συμπεριληφθεί η βιομηχανία αερομεταφορών στο σχέδιο της κυβέρνησης για την παύση ανατροπή των περιορισμών των lockdown.

“Αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να εξισορροπήσει μεταξύ της επανκκίνησης της οικονομίας και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν απαιτούμε ημερομηνία για την άρση των συνοριακών περιορισμών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Johnson πρέπει να παρουσιάσει ένα όραμα για το πως μπορούν και θα ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια, καθώς τελειώνει η πανδημία. Αυτό το όραμα θα περιλάμβανε εξήγηση του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργούσε η σταδιακή μείωση των περιορισμών και τα επίπεδα στα οποία θα έπρεπε να πέσουν τα κρούσματα ή οι νοσηλείες, για να προκαλέσουν αυτές τις μειώσεις. Με αυτήν την επιστημονική προσέγγιση, η αεροπορική βιομηχανία και το κοινό θα είναι βέβαιοι ότι το σχέδιο θα επιτύχει”, δήλωσε ο Rafael Schvartzman, περιφερειακός αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top