Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Συνεργασία του ΕΟΤ Ιταλίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Τατιάνα Ρόκου - 19 Φεβρουάριος 2021, 16:03

Εκδήλωση 'Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις', υπό τη διοργάνωση του Γραφείου Εξωτερικού ΕΟΤ Ιταλίας.


Τη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης ανέλαβαν να παρουσιάσουν από κοινού στην αγορά – στόχο της Ιταλίας το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις” που διοργάνωσε το γραφείο Εξωτερικού ΕΟΤ Ιταλίας.

Τη διαδικτυακή συνάντηση που συντόνισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας και υπεύθυνη του project κα Κυριακή Μπουλασίδου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, Tour Operators, food και travel bloggers από την Ιταλία.

Την ημερίδα χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου και παρουσίασε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως μία πόλη με ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό city break προορισμό αλλά και ορμητήριο για κοντινές αποδράσεις, επισημαίνοντας πως η συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης με το γραφείο εξωτερικών ΕΟΤ Ιταλίας είναι πολύ σημαντική, καθώς οι Ιταλοί επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό.

Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου Marco Dela Puppa να μιλά για την ιστορία και τα είδη του κουλουριού της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την διατροφική του αξία.

Η οινοποιός-οινολόγος κα Χλόη Χατζηβαρύτη από το οινοποιείο Χατζηβαρύτη (Chatzivarity Winery) μίλησε για τον οινοτουρισμό της περιοχής, τις τοπικές ποικιλίες και για το μοναδικό κρασί ΠΟΠ Γουμένισσας.

Ο σεφ κ. Γιώργος Παλησίδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και σύμβουλος επιχειρήσεων, και ο Pasquale Lempo, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, σεφ και εστιάτορας παρουσίασαν ζωντανά συνταγές της κουζίνας της πόλης.

Εντύπωση στο ακροατήριο που παρακολούθησε το webinar έκαναν οι ποικιλίες της περιοχής και η μεσογειακή ταυτότητα των εδεσμάτων μέσω των συνταγών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top