Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

Διαφορετικός ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Φεβρουάριος 2021, 09:24

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, βρέθηκαν στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δηλώσουν 'πως είμαστε εδώ, περήφανοι για το επάγγελμα μας, για να θυμίσουμε στους αρμόδιους ότι ζητάμε το αυτονόητο: Στήριξη σε αυτή την δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας και του επαγγέλματος μας'.


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, οι ξεναγοί του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, “δυστυχώς, με ένα διαφορετικό τρόπο, λόγω περιοριστικών μέτρων”, λένε. “Άλλες χρονιές, ήταν μέρα χαράς για εμάς και προσφοράς. Στην Αθήνα, δέκα χρόνια τώρα οργανώναμε το Κυνήγι του Θησαυρού, προσφέροντας στους Αθηναίους δωρεάν ξεναγήσεις μέσα από ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Η πανδημία μας στέρησε τη δουλειά μας που τόσο αγαπάμε και δυστυχώς το κράτος μας αγνόησε και δεν μας στήριξε. Για ολόκληρη χρονιά πλήρους ανεργίας, μας έδωσε μόνο 1868 ευρώ! Οι διπλωματούχοι ξεναγοί όμως δεν παραδίδουμε τα όπλα”.Την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, βρέθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δηλώσουν “πως είμαστε εδώ, περήφανοι για το επάγγελμα μας, για να θυμίσουμε στους αρμόδιους ότι ζητάμε το αυτονόητο: Στήριξη σε αυτή την δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας και του επαγγέλματος μας”.

Οι ξεναγοί προσέφεραν στους δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός αυτό που έκαναν σε κάθε άλλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών: Μια μικρή ξενάγηση της περιοχής και της ιστορίας της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top