Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική απασχόληση

Ο ΠΑΣΕΝΤ χαιρετίζει την ένταξη των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό στην Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Φεβρουάριος 2021, 12:21

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως εποχιακοί με συμβάσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης και δεν απασχολήθηκαν κατά την τουριστική περίοδο του 2020, θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), ενημερώνει τους εργαζόμενους σε τουριστικά γραφεία με όρους εποχικότητας, ότι εντάσσονται μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλΦους τους στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας.

“‘Η μόνη μάχη που είναι χαμένη, είναι αυτή που δεν έχει δοθεί’” επιβεβαιώθηκε πλήρως. Δικαιώθηκε ο αγώνας και η επιμονή του σωματείου μας, να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα και η μεγάλη αδικία που αφορούσε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους”, λέει ο ΠΑΣΕΝΤ.

“Με πείσμα, πίστη και επιμονή, ενεργοποιώντας την ΟΙΥΕ και την ΓΣΕΕ, κινήθηκε σε πολλά επίπεδα, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και δεν παραιτήθηκε ούτε στιγμή από τον στόχο της επίλυσης και της δικαίωσης για τους συναδέλφους.

Έτσι, αυτοί οι συνάδελφοι εργαζόμενοι αυτοί που απασχολούνται ως εποχιακοί με συμβάσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, και οι οποίοι δεν απασχολήθηκαν κατά την τουριστική περίοδο του 2020, θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.

“Με την απόφαση αυτή επιτέλους δίνεται απάντηση στο δίκαιο αίτημά μας να συμπεριληφθεί και αυτή η κατηγορία των εργαζομένων στα προγράμματα στήριξης και βοήθειας. Ο ΠΑΣΕΝΤ κόντρα στους δύσκολους καιρούς αγωνίζεται και θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου και βέβαια τα προβλήματα για τους εργαζόμενους δεν τελείωσαν και καθημερινά προκύπτουν νέα, γι’αυτό απαιτείται η μεγαλύτερη συσπείρωση και επαφή με το σωματείο μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top