Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ελ. Βόζεμπεργκ: 'Κερδίζει έδαφος η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού για κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Φεβρουάριος 2021, 13:44

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κάλεσε την Κομισιόν να στηρίξει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκαν σήμερα στην έκθεση για τον βιώσιμο τουρισμό από την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι τροπολογίες της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κας Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μέλους της εν λόγω Επιτροπής, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Δράσης του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Τουρισμού.

Η κα Βόζεμπεργκ, μεταξύ άλλων, εισηγήθηκε και πέτυχε να ενταχθεί στο τελικό κείμενο της έκθεσης η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία και θα οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας και της κανονικότητας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού.

Επιπλέον, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κάλεσε την Κομισιόν να στηρίξει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατών μελών για οικονομική τόνωση του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πτωχεύσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την Επιτροπή την περαιτέρω ενίσχυση και παράταση του προγράμματος SURE έως το τέλος του 2022, υπό το πρίσμα των κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών των κρατών μελών.

Παράλληλα, η κα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να προβλέπεται ξεχωριστή χρηματοδότηση για τον τουρισμό από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027. Τέλος, επισήμαινε ότι θα πρέπει να ενταχθεί ο τομέας αυτός ως αυτοτελής στόχος στους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για τον τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top