Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Ο ΕΟΤ στηρίζει το 1o digital forum 'Taste of Attica'

Τατιάνα Ρόκου - 25 Φεβρουάριος 2021, 15:00

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα αναλυθούν τόσο οι δυνατότητες υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων επισιτιστικών δράσεων όσο και η σημασία της γαστρονομίας στην προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα.


Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. το 1o digital forum “Taste of Attica”, μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για την προβολή της εθνικής και της τοπικής κουζίνας της Αττικής, της ζαχαροπλαστικής τέχνης και της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Στο forum θα συμμετάσχουν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), Carlos Martin Cosme.Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα αναλυθούν τόσο οι δυνατότητες υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων επισιτιστικών δράσεων όσο και η σημασία της γαστρονομίας στην προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα.

Ακόμα, θα παρουσιαστούν η ελληνική γαστρονομία από τα συμπόσια του Πλάτωνα έως τις μέρες μας, καθώς και τα ιδιαίτερα προϊόντα από τους θησαυρούς της αττικής γης, όπως το κρασί από τους αττικούς αμπελώνες, τα ζυμαρικά της Ελευσίνας, τα σύκα του Μαρκόπουλου, τα φιστίκια στην Αίγινα, το μέλι Κυθήρων κ.ά.

Στο forum, που επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της CEUCO, θα λάβουν μέρος περίπου 150 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Κίνα), οι οποίοι προέρχονται από τους κλάδους της γαστρονομίας και του οίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top