Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Μόνο έτσι θα διασωθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2021 – 4 άξονες δράσης ως προϋπόθεση της επιτυχίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Φεβρουάριος 2021, 13:50

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την ανάγκη για σταθερή πολιτική, κανονισμούς, προστασία και πιστοποίηση στον τουρισμό.


Έγκαιρους και ξεκάθαρους κανόνες στον ελληνικό τουρισμό προκειμένου να μη χαθεί η τουριστική σεζόν του 2021 εξαιτίας των επιπτώσεων της  πανδημίας, ζητεί για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία.

Πιο συγκεκριμένα, η FedHATTA επαναφέρει ένα κρίσιμο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό, την κατάρτιση σταθερού σχεδίου πολιτικής για το 2021, καθώς ήδη τα εμβόλια και τα τεστ βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της διαχείρισης της πανδημίας.

Η πρότασή της περιλαμβάνει τέσσερις σημαντικούς άξονες δράσης, οι οποίοι αποτελούν την προϋπόθεση για να καταφέρει η Ελλάδα να υποδεχθεί όσο το δυνατό περισσότερους τουρίστες κατά τη «μεταβατική» χρονιά του 2021, αλλά και να αναδείξει την αξιοπιστία της στη διεθνή τουριστική αγορά, επενδύοντας στα επόμενα χρόνια.

Η Ομοσπονδία είχε εισηγηθεί και πάλι τους σημαντικούς αυτούς άξονες δράσης στις αρχές Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει έγκαιρη προετοιμασία για τις προκλήσεις της εφετινής χρονιάς.

Οι άξονες είναι:
I. Σταθερή πολιτική και έγκαιρη ενημέρωση
II. Καθορισμός ορθολογικών κανονισμών
III. Προστασία εργαζομένων στον τουρισμό
IV. Πιστοποίηση της τουριστικής αλυσίδας έναντι της μετάδοσης του Covid-19

Ολόκληρη την επιστολή της FedHATTA:

“Έγκαιροι και ξεκάθαροι κανόνες στον ελληνικό τουρισμό

Από τις αρχές του 2021 σας επισημάναμε την ανάγκη να υπάρξουν σταθερά και προκαθορισμένα μέτρα, χωρίς αποκλεισμούς, στη λειτουργία του ελληνικού τουρισμού και στις διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα, καθώς και σχέδιο προστασίας των τουριστών και βέβαια των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Ήδη πληθαίνουν οι φωνές τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό οι οποίες “απαιτούν” την θέσπιση γνωστών και ξεκάθαρων κανόνων για τον τουρισμό και είμαστε υποχρεωμένοι να σας αναμεταδώσουμε τον σφυγμό της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής αγοράς.

Με πολύτιμους συμμάχους τα εμβόλια και τα τεστ (rapid και μοριακά), ήρθε η ώρα να καταρτιστεί σχέδιο πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό το 2021.

Η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής τουριστών, πρέπει να πρωτοστατήσει για να καταστεί προορισμός διακοπών και όχι να αναμένει αποφάσεις άλλων, εφησυχάζοντας στις προκρατήσεις και στις υψηλές θέσεις προτίμησης που έχει στις παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης.

Στην από 05/01/2021 επιστολή μας (η οποία επισυνάπτεται) εισηγηθήκαμε τέσσερις σημαντικούς άξονες δράσης ως προϋπόθεση για την ομαλή επανεκκίνηση και επιτυχή πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2021 στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Κατά τη γνώμη μας οι άξονες αυτοί αποτελούν προϋπόθεση για να καταφέρει η Ελλάδα να υποδεχθεί όσο το δυνατό περισσότερους τουρίστες κατά τη ‘μεταβατική’ χρονιά του 2021, αλλά και να αναδείξει την αξιοπιστία της στη διεθνή τουριστική αγορά, επενδύοντας στα επόμενα χρόνια.
I. Σταθερή πολιτική και έγκαιρη ενημέρωση
II. Καθορισμός ορθολογικών κανονισμών
III. Προστασία εργαζομένων στον τουρισμό
IV. Πιστοποίηση της τουριστικής αλυσίδας έναντι της μετάδοσης του Covid-19

Αιφνιδιασμοί, παλινωδίες και σπασμωδικές κινήσεις που αντιμετωπίσθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, πρέπει να εκλείψουν το 2021.

Ο τουρισμός είναι ο μεγαλύτερος μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας και πρέπει να συμβάλλει στην αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας.

Με την πεποίθηση ότι οι προτάσεις μας θα σας βρουν σύμφωνους, είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top