Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας ζητά η IAG για το 'ανοιγμα' των πτήσεων

Τατιάνα Ρόκου - 02 Μάρτιος 2021, 12:17

Τα υπερατλαντικά ταξίδια ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα από τον Μάρτιο του 2020 και η ανάκαμψή τους θα είναι ζωτικής σημασίας για την IAG.


H εταιρεία IAG, μητρική των αεροπορικών εταιρειών British Airways, Iberia και Aer Lingus, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ενός ψηφιακού πάσου υγείας ώστε να επιτραπούν ξανά τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσια ζημιά 7,4 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πανδημίας, όταν το 2019 είχε καταγράψει κέρδος 2,6 δισ. ευρώ.


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Luis Gallego δήλωσε: “Η αεροπορική βιομηχανία στηρίζει τις κυβερνήσεις που θέτουν τη δημόσια υγεία στην κορυφή της ατζέντας. Για να ξεκινήσει ξανά ο κόσμος να ταξιδεύει χρειαστεί ένας σαφής ‘οδικός χάρτης’ για να αρθούν οι παρόντες περιορισμοί, όταν έρθει ο καιρός για αυτό.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν. Οι εμβολιασμοί προχωρούν καλά και η πανδημία θα υποχωρήσει. Ζητούμε διεθνή, κοινά πρότυπα τεστ και την εισαγωγή ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας για να ανοίξουμε ξανά τους ουρανούς μας με ασφάλεια”.

Η εταιρεία, όπως και άλλες αεροπορικές, ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρατήσεων από τη στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson όρισε τη 17η Μαΐου ως τη συντομότερη πιθανή ημερομηνία για άρση της απαγόρευσης ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Ο Gus Gardner, τουριστικός αναλυτής στην GlobalData, σχολιάζει: “Αν και το εμβόλιο αρχίζει να φέρνει ελπίδα, ο Όμιλος IAG έχει δίκιο να ζητά τη γρήγορη εισαγωγή ψηφιακού ‘διαβατηρίου υγείας για να ανοίξει ξανά τους ουρανούς. Με αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς να εξακολουθούν να ισχύουν σε πολλές χώρες, το ψηφιακό διαβατήριο θα παρέχει έναν ασφαλέστερο τρόπο για το άνοιγμα των συνόρων. Μέχρι να συμβεί αυτό, με τον τεράστιο αριθμό των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι απίθανο η ζήτηση να αρχίσει να ανακάμπτει νωρίτερα από το 2021. Τα υπερατλαντικά ταξίδια ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα από τον Μάρτιο του 2020 και η ανάκαμψή τους θα είναι ζωτικής σημασίας για την IAG. Η συνδεσιμότητα με τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντική για τις British Airways, Iberia και Level. Με την απόσυρση της Norwegian από τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ο όμιλος θα επιδιώξει να αυξήσει γρήγορα το μερίδιο αγοράς του και να αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top