Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

The Sun: 'Fast track' λωρίδες ελέγχου στα ελληνικά αεροδρόμια για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Τατιάνα Ρόκου - 03 Μάρτιος 2021, 16:23

Ελληνικά νησιά όπως η Κέρκυρα, τα οποία εμφανίζουν σταθερά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.


Η βρετανική εφημερίδα “The Sun” γράφει, επικαλούμενη τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ότι ο έλεγχος των Βρετανών ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στα ελληνικά αεροδρόμια θα γίνεται με γρήγορες διαδικασίες, εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να λειτουργεί ένας ξεχωριστός διάδρομος για όσους επισκέπτες έχουν “εμβολιαστικό διαβατήριο”, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουν στις μεγαλύτερες ουρές για έλεγχο των αρνητικών διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό.

Οι πηγές της βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα αναφέρουν ότι ελπίζουν η υπηρεσία να αρχίσει να παρέχεται από τα μέσα Μαΐου, πριν από το συνολικότερο αναμενόμενο πρόγραμμα της ΕΕ.

Η εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμεύει ως πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να περιλαμβάνει μόνο βασικά στοιχεία, όπως αριθμό διαβατηρίου, ονοματεπώνυμο και βεβαίωση εμβολιασμού, προσθέτει το δημοσίευμα.

Παρ‘όλα αυτά, πηγή του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών δηλώνει ότι μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα απέχει πάρα πολύ από το στάδιο υπογραφών από υπουργούς.

Και η εφημερίδα του Λονδίνου “Evening Standard” σχολιάζει ότι η Ελλάδα “ηγείται των ελπίδων” για θερινές διακοπές των Βρετανών, με τουριστικούς πράκτορες να λένε ότι οι κρατήσεις από τη Βρετανία έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ζήτηση αποδίδεται στις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη περί “τεχνικών συζητήσεων” με τη βρετανική κυβέρνηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μάλιστα, ο Noel Josephides, πρόεδρος του Τ.Ο. Sunvil Holidays, σημειωνει ότι ελληνικά νησιά όπως η Κέρκυρα, τα οποία εμφανίζουν σταθερά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top