Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Ανάπτυξη και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής

Τατιάνα Ρόκου - 08 Μάρτιος 2021, 15:23

Η πρωτοβουλία 'Τaste of Attica' έχει ως στόχο να αναδειχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός της Αττικής ως brand σε όλο τον κόσμο, με την ονομασία.


H Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής - Ακρόπολις και η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσαν για πρώτη φορά και με επιτυχία, ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό forum, τo 1o digital forum “Taste of Attica” με κεντρική θεματική την παρουσίαση, ανάπτυξη, και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής. H ψηφιακή δημόσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, με ζωντανή αναμετάδοση από το youtube.

Εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής ήταν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις & Αντιπρόεδρος στην CEUCO, κ. Κωσταντίνος Μουζάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες του γαστρονομικού και τουριστικού κλάδου.

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης αναγνώρισε τη σύνδεση του τουρισμού με τη διπλωματία της γαστρονομίας και την λήψη σημαντικών αποφάσεων κατά τα γεύματα εργασίας των συνδαιτυμόνων, λέγοντας ότι η ελληνική γαστρονομία είναι ένα σταυροδρόμι μεταξύ ευχαρίστησης και υγείας. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ομάδας εργασίας για την μελέτη και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, τα αποτελέσματα της οποίας βρίσκονται ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενέργειες που αφορούν στη δημιουργία περισσότερων επισκέψιμων οινοποιείων, τυροκομείων, ελαιοτριβείων, κ.ο.κ.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου επαίνεσε την αξία της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής, ειδικότερα στη σημερινή εποχή, και αναφέρθηκε στη σχετική στήριξη και προβολή τους από τον ΕΟΤ, μέσω των δράσεών του. Έκανε πρόσκληση σε περισσότερους νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν στο δυναμικό αυτό κλάδο, και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής συντονισμένων δράσεων, συνεργειών και συνέπειας από όλους τους φορείς.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρέτισε την προσπάθεια αυτή, που έχει ως στόχο να αναδειχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός της Αττικής ως brand σε όλο τον κόσμο, με την ονομασία “Τaste of Attica” και η οποία υλοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις, τονίζοντας τη εξέχουσα θέση που μπορούν να έχουν τα τοπικά προϊόντα της Αττικής γης, λόγω της διατροφικής και διαιτητικής τους αξίας για την υγεία και ευεξία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της Αττικής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, Carlos Martin Cosme, ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να ακολουθηθούν από τη χώρα μας τα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για την παγκόσμια προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και της ανάδειξης του ιδιαίτερου γαστρονομικού χαρακτήρα της κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν επίσης από:

  • τον επίκουρο καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κ. Γεώργιο Μπόσκου,
  • τον αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε ζωντανή σύνδεση με τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, κ. Βασίλη Μπέκα,
  • το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ακρόπολις- και της σχολής “Meat Pro”, κ. Στέλιο Μαστοράκο,
  • τον πρόεδρο του οδηγού γαστρονομίας Gault & Millau Hellas, κ. Στέλιο Γρηγοριάδη,
  • τη συντονίστρια του Γαστρονομικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου,
  • την πρόεδρο του Product Club “Attica Wine & Food Experience” & του ταξιδιωτικού γραφείου Signature Travel, κα Μαρία Αλιφραγκή,
  • τη διευθύντρια του ΔΙΕΚ Αναβύσσου, κα Χαρά Κοβούση, και
  • την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, η οποία έκανε την αποτύπωση των συμπερασμάτων του forum.

Το forum πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των παρακάτω φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Περιφέρεια Αττικής, CEUCO, Gault & Millau Hellas. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η πρώτη σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, Meat Pro.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top