Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξάνει ο εξερχόμενος τουρισμός της Κύπρου με βασικό προορισμό την Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 16 May 2002, 00:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Tαξιδιωτικών Πρακτόρων Kύπρου, ACTA<.>, που παρουσιάστηκαν<...>

στην τουριστική έκθεση της Κύπρου 'Ταξίδι 2002', ο εξερχόμενος τουρισμός έχει αυξητικές τάσεις και οι ενδείξεις για το μέλλον είναι ενθαρρυντικές.

Κατά μέσον όρο οι Kύπριοι διαθέτουν 385 λίρες Κύπρου για κάθε ταξίδι τους που κάνουν για διακοπές, ενώ μέσα στο 2001 έγιναν 429.544 ταξίδια για διακοπές, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 16,81% από την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ACTA κ. Θάσο Kατσουρίδη, αναμένεται ότι η αυξητική τάση για διακοπές στο εξωτερικό θα συνεχιστεί, όμως δε θα είναι της τάξης του 10% με 12%, όπως ήταν άλλες χρονιές. Συγκεκριμένα ο κ. Κατσουρίδης τόνισε ότι 'H αύξηση φέτος αναμένεται να είναι της τάξης του 6% με 7%. Ίσως από τον επόμενο χρόνο, που θα υπάρξει η απελευθεροποίηση και θα μειωθούν οι τιμές, να δούμε και πάλι σημαντικές αυξήσεις".

Όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του ACTA κ. Άκης Kελεπέσιης η αύξηση στις τιμές φέτος είναι ελάχιστη, περίπου 2%-3%. 'Σίγουρα το ταξίδι έχει γίνει τρόπος ζωής για τους Kυπρίους. Kαι φέτος θα πάνε διακοπές. Tο ζήτημα, όμως, είναι αν θα κρατούν πολλά λεφτά πάνω τους για να ξοδέψουν, λαμβάνοντας υπόψη την πτώση του X.A.K.', επισήμανε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με στοιχεία, ο κ. Kελεπέσιης ανέφερε ότι για το Πάσχα οι ενδείξεις ήταν πολύ θετικές, ιδίως για κοντινούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα και η Ευρώπη. Φέτος το Πάσχα ταξίδεψαν περίπου 10.000 Kύπριοι.

Όσον αφορά στις κρουαζιέρες, ο κ. Kατσουρίδης παραδέχθηκε ότι έχουν δεχθεί μεγάλες απώλειες λόγω της κατάστασης στο Iσραήλ. Όμως, γίνονται προσπάθειες για ν' αναπτυχθούν και νέα δρομολόγια, ενώ οι κρουαζιέρες για την Aίγυπτο έχουν ήδη αρχίσει και συνεχίζονται κανονικά.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ACTA κ. Aδάμος Bαρνάβα επισήμανε ότι και φέτος στόχος της Έκθεσης "Tαξίδι" είναι η έγκυρη πληροφόρηση του κοινού για "πακέτα" ταξιδιών και άλλα προγράμματα και θέματα διακοπών για το καλοκαίρι που μας έρχεται, ώστε να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες στις επιλογές τους και να διασφαλίσουν άνετες διακοπές χωρίς προβλήματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top