Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο WTTC επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τον σαφή 'οδικό χάρτη' της προς τουριστική ανάκαμψη
Οργανισμοί

Το WTTC επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τον σαφή 'οδικό χάρτη' της προς τουριστική ανάκαμψη

'Αυτός ο ξεκάθαρος 'οδικός χάρτης' για ανάκαμψη θα μπορούσε να ανοίξει ξανά την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με ταξίδια, σε παραθεριστές που 'διψούν' για ήλιο και αναζητούν να ξεφύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας', αναφέρει το WTTC.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του World Travel & Tourism Council (WTTC) έκανε την ακόλουθη δήλωση, ύστερα από την ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το τουριστικό άνοιγμα της χώρας στις 14 Μαΐου: “Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τα μέλη του επαινούν την ελληνική κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειές της και τα στρατηγικά της μέτρα για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών από τις 14 Μαΐου.

Αυτός ο ξεκάθαρος ‘οδικός χάρτης’ για ανάκαμψη θα μπορούσε να ανοίξει ξανά την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με ταξίδια, σε παραθεριστές που ‘διψούν’ για ήλιο και αναζητούν να ξεφύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας. Καθορίζει επίσης την πορεία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν ασφαλή ταξίδια και να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των δικών τους οικονομιών.

Η στρατηγική και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτά αποκαλύπτονται, ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις οδηγίες του WTTC και χαιρόμαστε που η χώρα θα καλωσορίσει σύντομα ταξιδιώτες με αποδεικτικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ COVID-19 ή θετικό τεστ αντισωμάτων, με μόνο τα θετικά κρούσματα να απαιτείται να μπουν σε καραντίνα.

Αυτές οι προϋποθέσεις εισόδου, μαζί με τυχαία rapid τεστ κατά την άφιξη, βελτιωμένα υεγιονομικά μέτρα και υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και στους δημόσιους χώρους θα παρέχουν τη διαβεβαίωση ότι οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης και ως εκ τούτου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα διεθνή ταξίδια, με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τις σημαντικότερες αγορές της.

Το 2019, ο τουριστικός τομέας συνέβαλε με 20,8% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας (39,1 δισ. ευρώ) και υποστήριξε περισσότερες από το 1/5 όλων των θέσεων εργασίας – κάτι που δείχνει πόσο σημαντικά θα είναι τα ταξίδια και ο τουρισμός στην ενίσχυση της οικονομίας της.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός ‘οδικός χάρτης’ δείχνει τον πρακτικό δρόμο προς τα εμπρός και για άλλες χώρες, να ενθαρρύνουν την επιστροφή των ασφαλών ταξιδιών, καθώς η διάθεση εμβολίων κερδίζει έδαφος, ώστε να επιστρέψει η διεθνής κινητικότητα ξανά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024