Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ British Airways εξετάζει τη χρήση μεγαλύτερων αεροπλάνων για πτήσεις προς Ελλάδα
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways εξετάζει τη χρήση μεγαλύτερων αεροπλάνων για πτήσεις προς Ελλάδα

Η τελική απόφαση της εταιρείας θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και από το πως η βρετανική κυβέρνηση θα σχεδιάσει τα μέτρα για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών.

Η British Airways εξετάζει το ενδεχόμενο να δρομολογήσει μερικά από τα πιο μεγάλα αεροπλάνα της αυτό το καλοκαίρι σε πτήσεις της προς ηλιόλουστους κοντινούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, θέλοντας να αποσπάσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του τουρισμού για τον οποίο προβλέπει ότι θα ανακάμψει, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι “η Ελλάδα, ένας προορισμός που προτιμούν οι Βρετανοί, κάνει σχέδια για να υποδεχθεί επισκέπτες από τα μέσα Μαΐου και η Ισπανία ετοιμάζεται να ακολουθήσει”.

Η British Airways διαθέτει στο αεροδρόμιο Heathrow αεροπλάνα με δύο διαδρόμους, όπως τα Boeing 787 και 777, καθώς και τα Airbus A350, που μπορουν να μεταφέρουν διπλάσιους επιβάτες από τα αεροπλάνα με έναν διάδρομο, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για τις πτήσεις μέσα στην Ευρώπη. Πολλά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα είναι τώρα διαθέσιμα, επειδή οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, που κανονικά εξυπηρετούσαν έως σήμερα, έχουν σταματήσει και δεν αναμένεται να επαναληφθούν τόσο σύντομα όσο οι περιφερειακές συνδέσεις.

Το Bloomberg προσθέτει, επικαλούμενο τις πηγές του, πως η τελική απόφαση της British Airways θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και από το πως η βρετανική κυβέρνηση θα σχεδιάσει τα μέτρα για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς
Ο νέος επικεφαλής της British Airways, Sean Doyle, δήλωσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί εφόσον έχουν ένα αρνητικό τεστ, εξηγώντας τα σχέδια της εταιρείας για την επανεκκίνηση των ταξιδίων ένα μήνα προτού η κυβέρνηση της Βρετανίας οριστικοποιήσει τις συστάσεις της.

Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας δε θα επιτραπούν πριν τις 17 Μαΐου το νωρίτερο, όμως η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για το πώς και το πότε αυτό θα συμβεί στις 12 Απριλίου.

Σύμδφωνα με το BBC, ο Sean Doyle ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με άλλες, ώστε μέσω των εμβολίων και ειδικών υγειονομικών εφαρμογών να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια.

“Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με αρνητικό τεστ για κορονοϊό”, δήλωσε.

Ακόμη, ο Doyle επεσήμανε ότι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024