Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Ομάδα Εργασίας από Περιφέρεια Αττικής και Λ.Α.Ε.Α. Ακρόπολις για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Αττική

Τατιάνα Ρόκου - 16 Μάρτιος 2021, 14:20

Σύσταση Ομάδας Εργασίας κατ’εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Λ.Α.Ε.Α. Ακρόπολις.


Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι ο προσδιορισμός του γενικού πλαισίου αρχών συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Λ.Α.Ε.Α. Ακρόπολις, στοχεύοντας στην εξασφάλιση της τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης κοινών δράσεων στους τομείς: ανάπτυξης και προβολής του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής ως σταθερός μοχλός ανάπτυξης, αλλά και προβολής των αγροτικών προϊόντων της Αττικής.

Ενδεικτικά, το πλαίσιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει:

  • Την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων για τον σχεδιασμό στοχευμένων νέων δράσεων στο πλαίσιο ανάδειξης της αττικής γαστρονομικής κληρονομιάς για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και των αγροτικών προϊόντων της Αττικής στο εσωτερικό και διεθνές κοινό.
  • Τη συνεργασία στο πλαίσιο εκπόνησης ενός ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη της Αττικής και την ανάπτυξη χρήσιμου επίκαιρου περιεχομένου για την επίσημη ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, athensattica.com, σχετικά με γαστρονομικές διαδρομές, κ.ά.
  • Τη συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής καλών διεθνών πρακτικών, στο πλαίσιο ισόρροπης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, με σεβασμό στην προστασία όλων των τουριστικών πόρων της.
  • Τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων της αττικής γης από ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, για την περαιτέρω ενδυνάμωση της πίστης και της προτίμησης των αττικών ποιοτικών προϊόντων, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.
  • Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων σχεδίασης και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για όλα τα ανωτέρω.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top