Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Επαφές της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με λιμάνια - προορισμούς για επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Τατιάνα Ρόκου - 19 Μάρτιος 2021, 09:19

Ήδη η ΕΕΚΦΝ έχει επικοινωνήσει με φορείς της Σαντορίνης, της Μυκόνου και του Κατακόλου, με τη δήλωση από πλευράς των τοπικών φορέων ότι ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ό,τι πρέπει να υπάρχει σε προετοιμασία, από πλευράς υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών – τουριστών.


Εν όψει επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους Φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς, ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και των μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.

Στο πνεύμα αυτό, έρχεται σε επικοινωνία με τηλεδιασκέψεις με τους δημάρχους, τους φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας.

Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας.

Παράλληλα και με την ευκαιρία, εξετάζονται και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες όπως:

  • Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry/exit.
  • Τα σχετικά με την ασφάλεια (security) μέτρα που προβλέπονται ΔΚ ISPS.
  • Διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities καθώς κ.ά.


Η επικοινωνία αυτή της Ενώσεως βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τους φορείς της Σαντορίνης, Μυκόνου και Κατακόλου, όπου ήτο εποικοδομητική, με τη δήλωση της πλευράς των τοπικών φορέων ότι, ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ότι πρέπει να υπάρχει σε προετοιμασία, από πλευράς υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών – τουριστών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top