Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Γαλλία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 7 χώρες εκτός ΕΕ

Τατιάνα Ρόκου - 19 Μάρτιος 2021, 11:20

Παρ'όλα αυτά, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι, σε γενικές γραμμές, συστήνει έντονα τον περιορισμό των μετακινήσεων στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.


Η Γαλλία αποφάσισε να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά του COVID-19 στα ταξίδια εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι οι ταξιδιώτες από ή προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη δε θα χρειάζονται πλέον αδιάσειστο λόγο για να ταξιδέψουν.

Ο υπουργός Τουρισμού της Γαλλίας Jean-Baptiste Lemoyne δήλωσε πως η χαλάρωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης σε αυτές τις χώρες.

“Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Βρετανία, διότι τώρα η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί επίσης ευρέως στη Γαλλία”, έγραψε σε tweet που ανήρτησε στον λογαριασμό του.

Όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί, όπως η απαίτηση ενός αρνητικού τεστ COVID-19 λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι, θα παραμείνουν σε ισχύ.Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ακόμη ότι για άλλες χώρες, που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ο κατάλογος των νομίμων κινήτρων για να ταξιδέψει κανείς θα διευρυνθεί, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οικογενειακές καταστάσεις .

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται πως μεταξύ των νέων νομίμων λόγων για ταξίδια θα είναι το γεγονός ότι ένα πρόσωπο, που είναι παντρεμένο ή συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με ένα άλλο, ζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Παρ‘όλα αυτά, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι, σε γενικές γραμμές, συστήνει έντονα τον περιορισμό των μετακινήσεων στο εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top