Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Στοπ στα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Βρετανούς έως τον Ιούλιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Μάρτιος 2021, 14:54

Με πρόστιμο-φωτιά απειλούνται οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου για διακοπές.


Πρόστιμα έως και 5.000 λίρες στερλινες θα αντιμετωπίσουν όσοι Βρετανοί θελήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από τις 30 Ιουνίου για λόγους αναψυχής (εκτός από εργασιακούς ή εκπαιδευτικούς).

Αν και η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να επανεξετάζει εάν τα διεθνή ταξίδια μπορούν να επανεκκινήσουν από τον Μάιο, ο υπουργός Υγείας της χώρας Matt Hancock δήλωσε ότι πρόστιμα για ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να επιβληθούν εάν πρέπει να παραταθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση για το εξωτερικό.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για το συγκεκριμένο νομοθέτημα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα διεθνή ταξίδια αναψυχής από την Αγγλία απαγορεύονται επί του παρόντος έως τις 17 Μαΐου, με υπό εξέταση και πάλι τον Απρίλιο και “αυτό δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Hancock.

Παρ‘όλα αυτά, τόσο ο κόσμος που έχει κουραστεί όσο και ο ταξιδιωτικός κλάδος φοβούνται ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να επεκταθεί με βάση σχόλια αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ελπίδες εξασθενίζουν για ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για τις αρχές του καλοκαιριού έχουν καταρρεύσει, ενώ η είδηση έχει θορυβήσει και τους επενδυτές, με “βουτιά” των μετοχών των εισηγμένων μετοχών εταιρειών της τουριστικής βιομηχανίας και τις μετοχές των easyJet, IAG, Jet2 και TUI να πέφτουν.

“Ο λόγος για αυτό είναι ότι βλέπουμε το τρίτο ‘κύμα’ της πανδημίας να κορυφαώνεται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης. Επίσης, βλέπουμε νέες μεταλλάξεις και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε καταφέρει εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Hancock στο Sky News.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top