Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: Ανακούφιση από την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και στα μικρά καταλύματα

Τατιάνα Ρόκου - 23 Μάρτιος 2021, 15:26

Με το ν. 2971 του 2001 οι επιχειρήσεις του κλάδου είχαν το ίδιο δικαίωμα με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ν. 4607/2019.


Με “τεράστια ανακούφιση” υποδέχεται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) τη δυνατότητα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που προσφέρει στα μικρά τουριστικά καταλύματα τη φετινή τουριστική σεζόν, όπως και την περυσινή, σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο, παρέχοντας προσωρινή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου ενόψει της ερχόμενης, κρίσιμης τουριστικής περιόδου, η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της ΣΕΤΚΕ τα τελευταία δύο χρόνια, επιτρέπεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα, διατηρώντας σε ισχύ ρύθμιση που αφορούσε το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με το ν. 2971 του 2001 οι επιχειρήσεις του κλάδου είχαν το ίδιο δικαίωμα με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ν. 4607/2019.

“Δυστυχώς, με τον τρόπο αυτό διαχώρισε τα μικρά τουριστικά καταλύματα από τις λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας, οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε περιπέτειες”, σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Παρά την προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος, η ΣΕΤΚΕ θεωρεί ότι το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει στην “οριστική και δίκαιη” για τον κλάδο επίλυση του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top