Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΚυρώθηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή η σύμβαση για διανομή ακινήτου του Ελληνικού
Επενδύσεις

Κυρώθηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή η σύμβαση για διανομή ακινήτου του Ελληνικού

Επί 297 ψηφισάντων, 'υπέρ' της κύρωσης τάχθηκαν 264 βουλευτές και 'κατά' 33 βουλευτές.

Η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, καθώς έγινε δεκτή επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία (ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά της κύρωσης της σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, και β. Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου έχει ως εξής: Επί 297 ψηφισάντων, “υπέρ” της κύρωσης τάχθηκαν 264 βουλευτές και “κατά” 33 βουλευτές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι η θετική στάση επί της αρχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. “Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία”. Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος ευχήθηκε, η διαπαραταξιακή πλειοψηφία να αποτελέσει δείγμα συγκρότησης μιας συλλογικής ωριμότητας του πολιτικού συστήματος. “Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επενδυτική και οικονομική δραστηριότητα. Να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ένα σαφές στίγμα, ότι μετατρέπεται σε μι χώρα, φιλική προς τις επενδύσεις. Η έναρξη των εργασιών για την αξιοποίηση του Ελληνικού, θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το νομοσχέδιο αίρει και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν”.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Π. Πέρκα είπε ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική ωστόσο ήταν δυσάρεστη η μη αποδοχή από κυβερνητικούς βουλευτές του έργου που έχει γίνει επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό. Ανέφερε η κυβέρνηση 24 σημεία δράσης της τους 20 μήνες που κυβερνά, όταν μόνο οι αναβλητικές αιρέσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολλαπλάσιες ενέργειες, ενώ στα 24 σημεία περιέλαβε την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας καζίνο, η οποία έγινε τον Φεβρουάριο του 2019. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι θετική η νομοτεχνική βελτίωση της κυβέρνησης για την περίφραξη, και επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της αρχής, “γιατί αυτό το νομοσχέδιο είναι αναβλητική αίρεση. Αν πεις στην αναβλητική αίρεση να μη πληρωθεί, σημαίνει να μη γίνει η επένδυση. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε υπέρ της επένδυσης, όσες fake φωτογραφίες να φέρει ο κ. Γεωργιάδης, για τον απλούστατο λόγο ότι την τροποποιήσαμε την κάναμε πολύ φιλικότερη προς τους κατοίκους, προς το δημόσιο συμφέρον, έχει ασφάλεια δικαίου. Δουλέψαμε πάρα πολύ και κάναμε κάτι που μπορεί να σταθεί”.

Απο το Κίνημα Αλλαγής κ. Α. Λοβέρδος, αναφέρθηκε στη σημασία του θετικού μηνύματος που στέλνει η πλειοψηφία που καταγράφεται στην ψήφιση της σύμβασης, ο αγορητής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης μίλησε για την “κοινή αγωνία” ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος έκανε τα περισσότερα για να ενσωματωθούν οι επιθυμίες των επενδυτών, ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης κ. Β. Βιλιάρδος επανέφερε το ερώτημά του εάν ο Όμιλος Λάτση θα δώσει την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2021. Τέλος, ο αγορητής του ΜέΡΑ25 είπε ότι η κυβέρνηση απέσυρε την ρύθμισή της για τις περιφράξεις στο Ελληνικό, “στο παρά πέντε” της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το κόμμα του.

Ο κ. Νίκος Φίλης απείχε από την ψηφοφορία για το Ελληνικό διαφωνώντας κάθετα με το νομοσχέδιο και τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό.

Ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σ.Ν. “Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024