Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρώτο διεθνές ντεμπούτο της Celebrity Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με το νέο Celebrity Apex
Κρουαζιέρα

Πρώτο διεθνές ντεμπούτο της Celebrity Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με το νέο Celebrity Apex

Από τις 19 Ιουνίου, το νέο πλοίο θα πλεύσει στα νησιά του Αιγαίου. Nέες κρουαζιέρες των 7 διανυκτερεύσεων και από τη Λεμεσό στην Κύπρο. Το Celebrity Apex θα αποπλεύσει με όλο το πλήρωμα και τους επιβάτες άνω των 18 ετών εμβολιασμένους κατά του COVID-19.

Η Celebrity Cruises ανακοίνωσε την επανέναρξη των κρουαζιέρων στην Ευρώπη σήμερα, καθώς η πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Lisa Lutoff-Perlo, επιβεβαίωσε ότι το ολοκαίνουργιο Celebrity Apex, το δεύτερο πλοίο της πρωτοποριακής, πολυβραβευμένης σειράς Edge Series της επωνυμίας, θα ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 19 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της πολυτελούς κυκλικής κρουαζιέρας επτά διανυκτερεύσεων έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, το Celebrity Apex θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επισκεφτεί μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα και η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα θα ξεκινήσουν από τις 30 Μαρτίου.
 
Το Celebrity Apex θα αποπλεύσει με όλο το πλήρωμα και τους επιβάτες άνω των 18 ετών εμβολιασμένους κατά της COVID-19, και οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν λάβει αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ PCR. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των κρουαζιέρων της Celebrity Cruises στην Καραϊβική με καλοκαιρινές κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων που αναχωρούν από τον Άγιο Μαρτίνο στις αρχές Ιουνίου.

Η επιστροφή της Celebrity Cruises στο Αιγαίο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή δεδομένης της ελληνικής κληρονομιάς της εταιρείας. Ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή και αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group. Η Celebrity Cruises έχει διατηρήσει τις ελληνικές της ρίζες αναλλοίωτες έως σήμερα, καθώς 70% των αξιωματικών ναυτικού σε ολόκληρο τον στόλο έχει ελληνική καταγωγή.

Πάνω από 40 από αυτούς μάλιστα είναι καπετάνιοι και πρώτοι μηχανικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του Celebrity Apex, κ. Δημητρίου Καφετζή.

“Το Celebrity Apex είναι ένα εξαίσιο πλοίο και το να αρχίσει επιτέλους να ταξιδεύει στο όμορφο Αιγαίο, όπου ξεκίνησαν όλα για τον στόλο μας, και μετά από τόσο καιρό, αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Ανυπομονώ να ζήσω επιτέλους την εμπειρία του Apex και των ελληνικών νησιών κατά τη διάρκεια της επαναπρογραμματισμένης κρουαζιέρας για την 30 η επέτειο γάμου μου”, δήλωσε η πρόεδρος και CEO της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo. “Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή επιστροφή της Celebrity Cruises στην Ελλάδα και έγινε δυνατή χάρη στην άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη χώρα τους που γιορτάζει σήμερα τη δισεκατονταετηρίδα της”.

“Είμαι υπερήφανος που καλωσορίζω και πάλι τη Celebrity Cruises στιςε ελληνικές ρίζες της σε αυτήν την ξεχωριστή περίσταση εορτασμού της δισεκατονταετηρίδας μας και ανυπομονώ να υποδεχτώ και πάλι τους ταξιδιώτες στις αξέχαστες εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί σε ένα από τα νεότερα πλοία του κόσμου”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. “Ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος που έχει ο τουρισμός στη χώρα μας είναι ανεκτίμητος και είμαι ευγνώμων για τον ρόλο που διαδραματίζει η Celebrity Cruises στην αναστήλωση αυτού του σημαντικού οικονομικού πυλώνα”.

“Είναι για μένα μεγάλη τιμή να κυβερνήσω το πιο νέο πλοίο του στόλου της Celebrity Cruises. Περίμενα με ανυπομονησία την ημέρα που θα μπορώ να καλωσορίσω τους πρώτους επιβάτες μας σε αυτό το υπέροχο πλοίο και θα είναι για μένα μια στιγμή υπερηφάνειας να τους υποδεχτώ στην πατρίδα μου”, δήλωσε ο καπετάνιος Δημήτριος Καφετζής.

Όπως και το πρωτοποριακό “αδελφάκι” του,”Celebrity Edge”, που ανακηρύχθηκε ένα από τα “Καλύτερα μέρη του κόσμου” από το περιοδικό TIME στην πρώτη του σεζόν το 2019, το “Celebrity Apex” διαθέτει καινοτόμο εξωτερικό σχεδιασμό και υπερσύγχρονους χώρους φιλοτεχνημένους από σχεδιαστές παγκοσμίου φήμης. Η εμπειρία που προσφέρει το πλοίο στο εσωτερικό του τροφοδοτεί την αγάπη των επιβατών για τα ταξίδια με:

  • Τον πολυτελή χώρο The Retreat με τα καταλύματά του, ένα ιδιωτικό εστιατόριο και ένα αποκλειστικό σαλόνι και χώρο ηλιοθεραπείας που συναγωνίζεται οποιοδήποτε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, μια ομάδα μπάτλερ, βοηθών και ρεσεψιονίστ διασφαλίζει 24 ώρες το 24ωρο ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
  • Επαναστατικά καταλύματα, από σύγχρονες διώροφες βίλες με μικρές πισίνες έως καμπίνες με απέραντες βεράντες, που καταργούν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, όλα επιμελημένα και σχεδιασμένα από τη βραβευμένη MBE Kelly Hoppen.
  • Την εμπειρία The Magic Carpet, με ένα μαγικό “χαλί” που πετάει ψηλά πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει στους επιβάτες απρόσκοπτη θέα, την ώρα που γευματίζουν ή πίνουν κοκτέιλ.
  • Ένα γαστρονομικό ρεπερτόριο από 29 ξεχωριστά εστιατόρια, μπαρ και σαλόνια, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Craft Social Bar, που συνδέει τους επιβάτες με τους προορισμούς που θα επισκεφθούν όπως ποτέ άλλοτε. Μενού από όλο τον κόσμο, επιμελημένα από σεφ με αστέρια Michelin, φέρνουν γεύσεις από όλο τον πλανήτη απευθείας στο πιάτο.

Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο
Η νέα καλοκαιρινή σεζόν για το Celebrity Apex στη Μεσόγειο διαθέτει προορισμούς σε δύο δρομολόγια, που περιλαμβάνουν:

  • Τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο – οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Ρόδου με την Ακρόπολη και την μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τις παραλίες και την ομορφιά της Μυκόνου και το νησί της Σαντορίνης. Κατόπιν, οι επιβάτες θα επισκεφτούν τη νότια ακτή της Κύπρου που διαθέτει μια μοναδική νησιωτική κουλτούρα, η οποία έχει επηρεαστεί από τους δύο της γείτονες, την Τουρκία και την Αίγυπτο.
  • Τα ελληνικά νησιά και το Ισραήλ – Εκτός από τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, αυτό το δρομολόγιο θα ξεναγήσει τους επιβάτες στην αναπτυσσόμενη καλλιτεχνική σκηνή της Χάιφας, με την εύκολη πρόσβασή της στο Τελ Αβίβ, τον ποταμό Ιορδάνη και την Ιερουσαλήμ.

Με την κρουαζιέρα να αναχωρεί και να επιστρέφει στην Αθήνα, οι επιβάτες θα έχουν επίσης αρκετό χρόνο να εξερευνήσουν αυτήν την πόλη. Σε κάθε λιμάνι θα διατίθεται μια σειρά από περιηγήσεις που θα επιμεληθεί η Celebrity για όλα τα ενδιαφέροντα και τους προϋπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένων Ιδιωτικών Περιηγήσεων και Μικρών Ομαδικών Περιηγήσεων Ανακάλυψης για τους επιβάτες που προτιμούν να εξερευνήσουν τους προορισμούς μόνο με μέλη της οικογένειάς τους ή τους συνταξιδιώτες τους.

Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι η εταιρεία φροντίζει για την κάθε τους ανάγκη με τη νέα προσέγγιση “Always Included”, που απλοποιεί τη νέα εμπειρία πολυτελών διακοπών συμπεριλαμβάνοντας Wi-Fi, ποτά και φιλοδωρήματα σε μια τιμή. Και το πρόγραμμα της Celebrity Cruise with Confidence παρέχει ευέλικτες ακυρώσεις και εγγυήσεις για τις καλύτερες τιμές.

Υγιείς στη θάλασσα
Το πλοίο θα ταξιδέψει με ολοκληρωμένα, πολυεπίπεδα μέτρα υγείας και ασφάλειας, σύμφωνα με την καθοδήγηση από τους ειδικούς του Healthy Sail Panel του παγκόσμιου επικεφαλής Δημόσιας Υγείας και διευθυντή Ιατρικού Συλλόγου της Royal Caribbean Group και των τοπικών ελληνικών υγειονομικών και κυβερνητικών αρχών. Αυτά τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων εμβολιασμού και τεστ, θα εξελίσσονται σε συμμόρφωση με τα πρότυπα δημόσιας υγείας.

Η Κύπρος καλωσορίζει τη Rotal Carribean στη Μεσόγειο
Φέτος το καλοκαίρι, οι επισκέπτες της Royal Caribbean International μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο της Μεσογείου και να εξερευνήσουν τις ακτές της Ελλάδας και της Κύπρου στις νέες κρουαζιέρες των 7 διανυκτερεύσεων που αναχωρούν από τη Λεμεσό στην Κύπρο. Από τις 10 Ιουλίου, το Jewel of the Seas θα έχει την Κύπρο πατρίδα για πρώτη φορά και θα σαλπάρει προς τις γραφικές ακτές και τα αρχαία ερείπια στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά μέχρι τον Οκτώβριο. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν ένα συνδυασμό πόλεων πλούσιων στον πολιτισμό και ειδυλλιακών νησιών, συμπεριλαμβανομένης της Λεμεσού στην Κύπρο, της Αθήνας στην Ελλάδα και τα νησιά της Ρόδου, της Κρήτης, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Τα νέα καλοκαιρινά δρομολόγια του 2021 από την Κύπρο θα ανοίξουν για κρατήσεις στις 7 Απριλίου. Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιούνται με εμβολιασμένο πλήρωμα, και – αυτή τη στιγμή – θα είναι διαθέσιμες σε ενήλικες επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 και εκείνων κάτω των 18 ετών με αρνητικά αποτελέσματα τεστ. Αυτά τα τρέχοντα μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπως και άλλα, μπορεί να αναθεωρηθούν καθώς αξιολογούνται σε συνεχή βάση.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ασφαλή και σταδιακή επιστροφή μας στην Ευρώπη.Γνωρίζουμε πόσο ανυπόμονοι είναι οι καλεσμένοι μας να απολαύσουν μια απόδραση αυτό το καλοκαίρι, και αυτές οι κρουαζιέρες, που περιλαμβάνουν ένα μείγμα φανταστικών προορισμών και must-visit νησιά, αποτελούν την τέλεια απόδραση”, δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και CEO, Royal Caribbean International. “Η Κύπρος είναι ένα όμορφο νησί, και είμαστε ευγνώμονες στην κυπριακή κυβέρνηση για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό τους για την πραγματοποίηση αυτών των απίστευτων δρομολογίων”.

Ο κ. Σάββας Περδίος, υφυπουργός Τουρισμού για την Κύπρο, δήλωσε: “Χαιρόμαστε που η Royal Caribbean International θα έχει τη Λεμεσό για πρώτη φορά έδρα της (homeport). Αυτή ήταν μια φιλοδοξία μας για πολλά χρόνια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που, τελικά, αυτό το όνειρο έχει αποδώσει καρπούς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παρουσία της Royal Caribbean στη Λεμεσό θα είναι ωφέλιμη για την Κύπρο και, παρομοίως, είμαστε πολύ σίγουροι ότι η Κύπρος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Royal Caribbean και των καλεσμένων της ως λιμάνι αφετηρίας (homeport) και ως χώρα”.

Στο Jewel, οι ταξιδιώτες μπορούν να δροσιστούν στις πισίνες και υδρομασάζ, να αναζωογονηθούν στο “Vitality Spa” και “Fitness Center” και να δειπνήσουν επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά δωρεάν και σπεσιαλιτέ μπαρ και εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων των “Chops Grille” και “Izumi”. Εκτεινόμενο σε 13 καταστρώματα, το πλοίο περιλαμβάνει έναν τοίχο αναρρίχησης, καζίνο, αθλητικό γήπεδο, εννέα οπών μινι γήπεδο γκολφ, εξωτερική οθόνη ταινιών και πολλά άλλα.

Ο κ. Θεοχάρης προσθέτει: “Καλωσορίζουμε θερμά την ανακοίνωση αυτού του νέου δρομολογίου που θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες στους ελληνικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι. Η ιστορία, ο πολιτισμός και η περίφημη γαστρονομία μας, μαζί με τη φιλοξενία μας, θα κάνουν τις αναμνήσεις να διαρκέσουν μια ζωή”.

Οι επισκέπτες μπορούν να είναι βέβαιοι για την υγεία τους καθώς και για το γεγονός η υγεία των μελών του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκέπτονται είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες της Royal Caribbean. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμοστούν θα ανακοινωθούν αργότερα. Τα ολοκληρωμένα, πολυεπίπεδα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από την επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Health Sail Panel, τον επικεφαλή Δημόσιας Υγείας της Royal Caribbean Group, καθώς και από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πρέπει να πληρούν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις της χώρας τους και της Κύπρου. Οι πιο ενημερωμένες πολιτικές μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα τουρισμού της Κύπρου.

Τα νέα 7νυκτα δρομολόγια της Royal Caribbean από την Κύπρο συνεχίζουν την ασφαλή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο. Προστίθενται στις επί μήνες επιτυχημένες κρουαζιέρες στη Σιγκαπούρη, με περισσότερους από 50.000 επισκέπτες μέχρι σήμερα που έχουν ταξιδέψει με το “Quantum of the Seas”, καθώς και τα πρόσφατα ανακοινωμένα σχέδια για τις πολυαναμενόμενες κρουαζιέρες με το “Odyssey of the Seas” από τη Χάιφα του Ισραήλ και κρουαζιέρες από τις Μπαχάμες με το “Adventure of the Seas” και Βερμούδες με το “Vision of the Seas”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024