Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ελ. Βόζεμπεργκ: Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί λύση για ασφαλή και 'καθαρά' ταξίδια

Τατιάνα Ρόκου - 26 Μάρτιος 2021, 16:31

Η έγκριση του πιστοποιητικού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η άμεση εφαρμογή του θα οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας για τις μεταφορές καθώς αποτελεί την εναλλακτική λύση έναντι των μοριακών τεστ και της υποχρεωτικής καραντίνας.


Την αναγκαιότητα της άμεσης έγκρισης και εφαρμογής του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για την επανεκκίνηση του τουρισμού υπογράμμισε με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κα Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού καθώς και της Ειδικής Ομάδας Δράσης του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα τουρισμού.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό έγινε αποδεκτή από ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί τη λύση για ασφαλή και “καθαρά” ταξίδια. Η έγκριση του πιστοποιητικού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η άμεση εφαρμογή του θα οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας για τις μεταφορές καθώς αποτελεί την εναλλακτική λύση έναντι των μοριακών τεστ και της υποχρεωτικής καραντίνας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Βόζεμπεργκ:

“Κύριε Πρόεδρε,

Ο τουρισμός είναι μεταξύ των κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία με περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις από την Ε.Ε., ώστε να συμπεριληφθεί ο τουρισμός άμεσα στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης.

Απαιτείται ισχυρή στήριξη ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, βραχυπρόθεσμα για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η Ε.Ε. πρέπει να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατών μελών για οικονομική τόνωση του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πτωχεύσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η πανδημία έχει επίσης μετατοπίσει τη ζήτηση των ταξιδιωτών και έχει δημιουργήσει νέες τάσεις στην επιλογή προορισμών, με την υγειονομική ασφάλεια και τις ποιοτικές υπηρεσίες να θεωρούνται πλέον προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε σε ασφαλή και ‘καθαρά’ ταξίδια.

Κύριοι συνάδελφοι,
Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί τη λύση. Την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστήριξε ολόκληρη η Ευρώπη. Η έγκριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, διευκολύνοντας τα ταξίδια, καθώς αποτελεί την εναλλακτική λύση έναντι των μοριακών τεστ και της υποχρεωτικής καραντίνας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top