Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Νέο βρετανικό σχέδιο για τον τουρισμό, με έμφαση στα τεστ για τις αφίξεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάρτιος 2021, 10:06

Το σχέδιο, όπως αποκαλύπτει η 'Daily Telegraph', έχει υποβληθεί από τη διοίκηση του αεροδρομίου Heathow του Λονδίνου και προβλέπει την τοποθέτηση των χωρών σε τέσσερις κατηγορίες.


Ένα ακόμα σχέδιο για να επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό έχει υποβληθεί στη βρετανική κυβέρνηση και εξετάζεται από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας, η οποία θα παρουσιάσει τις προτάσεις της τον ερχόμενο μήνα.

Το σχέδιο, όπως αποκαλύπτει η Daily Telegraph”, έχει υποβληθεί από τη διοίκηση του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου και προβλέπει την τοποθέτηση των χωρών σε τέσσερις κατηγορίες. Η κατηγοριοποίηση θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών, τον κίνδυνο από επικρατούσες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, τη διασπορά του ιού και την ποσότητα των τεστ που διενεργούνται σε κάθε χώρα.

Οι αφίξεις στη Βρετανία από τις χώρες στην “κόκκινη λίστα” θα πρέπει όπως και τώρα να μένουν σε 10ήμερη καραντίνα σε προεπιλεγμένα ξενοδοχεία, με κόστος 1.750 λιρών, που θα επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.

Οι ταξιδιώτες από τις χώρες στην “πορτοκαλί λίστα” θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ το νωρίτερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν φτάνουν στη Βρετανία και θα υποβάλλονται σε νέο τεστ. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η καραντίνα θα λήγει την τρίτη ημέρα.

Όποιος φτάνει στη Βρετανία από τις χώρες της “κίτρινης λίστας” θα χρειάζεται τεστ πριν και/ή μετά την άφιξη και/ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά δε θα έχει υποχρέωση καραντίνας.

Η έμφαση στα τεστ, ανεξαρτήτως της ύπαρξης αποδεικτικού εμβολιασμού, δίνεται ώστε να εντοπίζονται τυχόν ανησυχητικές μεταλλάξεις που αντιστέκονται στα εμβόλια.

Σύμφωνα με μελέτες που επικαλείται η διοίκηση του Heathrow, το τεστ πριν από την αναχώρηση και μια τριήμερη καραντίνα επαρκούν για τον αποκλεισμό του 87% των δυνητικών φορέων από την κοινότητα.

Για τις αφίξεις από τις “πράσινες” χώρες δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ελάχιστες χώρες, ίσως και καμία, αναμένεται να είναι στην “πράσινη λίστα” όταν δοθεί άδεια για διεθνή ταξίδια αναψυχής (σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο στις 17 Μαΐου).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top