Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για ταξίδια στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάρτιος 2021, 10:34

Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην 'πράσινη' κατηγορία δεν χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όταν ταξιδεύουν στην Κύπρο. Χρειάζονται μόνο να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.


H Κύπρος έχει αλλάξει τον τρόπο κατηγοριοποίησης των χωρών και πλέον ακολουθεί το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Επομένως, μόνο οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους του ECDC, θα αξιολογούνται ξεχωριστά από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Ακολουθούν οι προϋποθέσεις εισόδου όταν κάποιος ταξιδεύει στην Κύπρο.

i. Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην “πράσινη” κατηγορία δεν χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού όταν ταξιδεύουν στην Κύπρο. Χρειάζονται μόνο να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.

ii. Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην “πορτοκαλί” κατηγορία θα πρέπει απαραίτητα να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο, σε πιστοποιημένο κέντρο εξέτασης και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών.

Όλοι οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις. Στα ακόλουθα πρόσωπα επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, πραγματοποιώντας μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού κατά την άφιξη τους στην Κύπρο, με δικά τους έξοδα:
1. Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειας τους (οι αλλοδαποί σύζυγοί τους και τα τέκνα τους).
2. Nόμιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας
3. Επιβάτες που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βιέννης.
4. Πρόσωπα προερχόμενα από χώρες, όπου οι αρμόδιες αρχές τους δεόντως βεβαιώνουν, σύμφωνα πάντοτε με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι δεν είναι σε θέση να παράσχουν μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού γι’αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

iii. Όσοι ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στην ‘κόκκινη” κατηγορία, θα πρέπει απαραίτητα να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε πιστοποιημένο κέντρο εξέτασης εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Επίσης, με την άφιξη τους στην Κύπρο θα πρέπει με δικά τους
έξοδα να υποβληθούν εκ νέου σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 30 ευρώ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στα 32 ευρώ στο Αεροδρόμιο Πάφου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα είναι διαθέσιμα εντός 3 ωρών και θα αποσταλούν στον ταξιδιώτη με SMS μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών. Όλοι ανεξαιρέτως οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.

Στα ακόλουθα πρόσωπα επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση με δικά τους έξοδα, κατά την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία:
1. Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειας τους (οι αλλοδαποί σύζυγοί τους και τα τέκνα τους)
2. Νόμιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας
3. Επιβάτες που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βιέννης.
Τα άτομα αυτά μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε μόνο μια εργαστηριακή εξέταση και συγκεκριμένα κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού για τρεις (3) ημέρες. Την 4η ημέρα, πρέπει να υποβληθούν σε εκ νέου σε μοριακή εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού και πάλι με δικά τους έξοδα. Το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

iv. Πρόσωπα που ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στη “γκρι” κατηγορία χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακή εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού σε πιστοποιημένο εργαστήριο, εντός 72 ωρών πριν την πτήση αναχώρησης για Κύπρο, και να αναρτήσουν αρνητικό πιστοποιητικό της εξέτασης στην πλατφόρμα Cyprus Flight Pass. Επιπρόσθετα με την άφιξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατίας θα πρέπει είτε να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού / καραντίνας για δεκατέσσερις (14) ημέρες, είτε να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού / καραντίνας για δέκα (10) ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι, κατά την 10 η ημέρα, με δικά τους έξοδα, θα υποβληθούν εκ νέου σε μοριακή εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Εξαιρούνται από την υποχρέωση τεστ παιδιά κάτω των 12 ετών. Όλοι οι ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις.

COVID-19 Destination Protocol Cyprus
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top