Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Πρόταση της Σ. Ζαχαράκη για ανταλλαγή καλών πρακτικών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα κράτη-μέλη

Τατιάνα Ρόκου - 30 Μάρτιος 2021, 12:29

Σε παρέμβασή της σε τηλεδιάσκεψη υπουργών και υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της, η Ελληνίδα υφυπουργός αναφέρθηκε στην επεξεργασία διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες, με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση με τήρηση των γενικών όρων εισόδου.


Η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, μετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπουργών και υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ, η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της Αυστρίας, Elisabeth Köstinger, με θέμα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ.

Στην παρέμβασή της, η Ελληνίδα υφυπουργός επεσήμανε την ικανοποίηση της Ελλάδας για την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς και την προτεραιότητα να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των τεχνικών συζητήσεων και η μέγιστη διαλειτουργικότητά του εντός του χρονικού πλαισίου που η Επιτροπή έχει θέσει.

Τόνισε τους υψηλούς και επιταχυνόμενους ρυθμούς εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και τη προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ. Αναφέρθηκε ακόμη στην επεξεργασία διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες, με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση με τήρηση των γενικών όρων εισόδου και πρότεινε την ανταλλαγή καλών πρακτικών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα κράτη μέλη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top