Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Βρετανία: Ταξίδια στο εξωτερικό από 17 Μαΐου, ελάχιστες χώρες στην 'πράσινη' λίστα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Απρίλιος 2021, 11:38

Ακόμη και για ταξίδια από και προς εγκεκριμένες χώρες θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία τεστ COVID-19 για κάθε παραθεριστή - μία πριν από την αναχώρηση πίσω στη Βρετανία και δύο μετά την επιστροφή.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Jonhson πρόκειται να δώσει, σήμερα αργά το απόγευμα, το “πράσινο φως” στο σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” ανοίγοντας το δρόμο για διακοπές στο εξωτερικό από τον Μάιο. Οι χώρες θα αξιολογηθούν από τα προγράμματα εμβολιασμού τους, τα ποσοστά κρουσμάτων και την ικανότητα εντοπισμού μεταλλάξεων. Μόνο μια χούφτα ευρωπαϊκών χωρών αναμένεται να μπουν στην “πράσινη” λίστα - και επιπλέον αυτών οι Μαλδίβες, η Μάλτα και το Ισραήλ. Ωστόσο, ακόμη και για ταξίδια από και προς εγκεκριμένες χώρες θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία τεστ COVID-19 για κάθε παραθεριστή - μία πριν από την αναχώρηση πίσω στη Βρετανία και δύο μετά την επιστροφή, κάτι ιδιαίτερα κοστοβόρο για τις οικογένειες.

Για τις αφίξεις από τις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” χώρες, πέρα από τα διαγνωστικά τεστ, θα εξακολουθεί να ισχύει αντιστοίχως η υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης στο σπίτι ή καραντίνας σε προεπιλεγμένα ξενοδοχεία.

Μολονότι αναμένεται να δοθεί το “ΟΚ” σε λίγους ευρωπαϊκούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για ταξίδια σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, τα Μπαρμπέιντος, οι Μαλδίβες, το Γιβραλτάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μάλτα και το Ισραήλ.

Με την πιθανότητα να αλλάξουν οι συνθήκες, η πρώτη λίστα των “πράσινων” χωρών αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

“Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα με έξυπνη στρατηγική διπλασίασε (από 4 σε 8%) το μερίδιο αγοράς της σε κρατήσεις διακοπών που έγιναν Μάρτιο του 2021 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019. Εν όψει των ανακοινώσεων του Boris Johnson, είναι αναγκαία η νέα διαβεβαίωση για βέβαιο και ασφαλές άνοιγμα στις 14 Μαΐου 2021”, σχολιάζει στο twitter o κ. Ανδρέας Ανδρέαδης, CEO του Ομίλου Sani/Ikos, πρ. πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ και πρ. πρόεδρος της Marketing Greece ΑΕ.

Η ανακοίνωση πρόκειται να ανανεωσει τις ελπίδες ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα είναι σε θέση να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Βρετανίας συνεχίζει να προχωρά με μεγάλα βήματα:

  • Οι ημερήσιοι θάνατοι COVID μειώθηκαν σε δέκα, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 23% την εβδομάδα και τα θετικά τεστ μειώθηκαν πάνω από 28% την ίδια περίοδο
  • Δημιουργείται μια νέα Anti-Virals Taskforce για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών κορανοϊού, με τη δημιουργία ενός απλού χαπιού για την αποτροπή των σοβαρών συμπτωμάτων του ιού στην κορυφή των στόχων του.
  • Το μονοδοσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί για χρήση στη Βρετανίας “εντός εβδομάδων”, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
  • Οι υπουργοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια καμπάνια “πόρτα-πόρτα” για τον εμβολιασμό, ώστε να βοηθήσουν στην ενίσχυση της απορρόφησής του μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων, μετά την επιτυχία των πιλοτικών σχεδίων στο Luton και στο Bradford, όπου όλοι ηλικίας άνω 18 ετών και άνω σε ένα νοικοκυριό εμβολιάστηκαν ταυτόχρονα
  • Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Εθνική Στατιτική Υπηρεσίας της χώρας θα εξετάσουν τη χαμηλή απορρόφηση του εμβολιασμού, καθώς πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι εθνοτικές ομάδες που έχουν αποφύγει εμβολιασμούς ενδέχεται να έχουν αρχίσει να έχουν υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θανάτων από COVID.
  • Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια “επίθεση” δημοσίων σχέσεων για να ενθαρρύνει τους Βρετανούς να κάνουν διακοπές στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν πληγεί σοβαρά από το lockdown και την σχεδόν εξαφάνιση των ταξιδιωτών στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Υγείας  Matt Hancock δήλωσε ότι διαθέτει νέα στοιχεία “προόδου στο δρόμου προς την ελευθερία”. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των πρώτων δόσεων του εμβολίου έφτασε τα 31,4 εκατομμύρια, σχεδόν στο 60% όλων των ενηλίκων.

Η Downing Street ελπίζει να επιτύχει τον στόχο της να προσφέρει το εμβόλιο και στα 32 εκατ. άτομα στις εννέα πρώτες ομάδες προτεραιότητας αυτή την εβδομάδα, νωρίτερα από την ημερομηνία-στόχο της 15ης Απριλίου.

Στο Twitter, ο κ. Johnson είπε: “Έχουμε κάνει τεράστια βήματα τους τελευταίους μήνες με το πρόγραμμα εμβολίων μας και όλοι στη χώρα έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο της ανάκαμψης από τον COVID-19. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ανοίξουμε ξανά τη χώρα μας, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στις εκδηλώσεις, τα ταξίδια και άλλα πράγματα που αγαπούν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και οι μελέτες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να μας επιτρέψουν αυτό να συμβεί”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top